Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Nuoret lentopallolupaukset taistelevat EM-kisapaikasta

 
Nuoret lentopallolupaukset taistelevat EM-kisapaikasta

Suomen lentopallon nuoret lupaukset taistelevat ensi viikolla paikasta oman ikäluokkansa EM-kisoihin. Poikien joukkueessa on mukana yksi miesten maajoukkueryhmän pelaaja, Joni Savimäki ja tyttöjen ryhmässä on kaksikin naisten maajoukkueringin pelaajaa, Pauliina Vilponen ja Karoliina Kyllönen.

Savimäki on 19-vuotias, Vilponen 18 ja Kyllönen vasta 17. Poikien EM-karsinnat ovat alle 20-vuotiaille ja tyttöjen karsinnat alle 19-vuotiaille pelaajille.

Suomen pojat saavat vastaansa Kroatian, Turkin, Viron, Ukrainan ja Portugalin 7.-11.4. Lamegossa, Portugalissa pelattavassa turnauksessa. Lohkon voittaja menee suoraan EM-kisoihin, jotka pidetään Valko-Venäjän Mogilevissa ja Bobruiskissa 28.8.-5.9. Karsintaturnauksen toinen ja kolmas joukkue pääsevät 8.-11.7. pelattaviin jatkokarsintoihin.

- Lohko on tasainen ja Viro on ainoa joukkue, jota vastaan olemme aiemmin pelanneet. Oman joukkueemme vahvuus on tasaisuus. Uskon mahdollisuuksiin lopputurnauspaikasta, muuta emme ajattelekaan, Suomen päävalmentaja Pertti Honkanen sanoo.

- Nyt on ensimmäistä kertaa mahdollisuus ottaa joukkueeseen kaksi liberoa. Meillä on joukkueessa neljä ensikertalaista maajoukkuetehtävissä: Jussi Mäkinen, Mikko Marttila, Eemeli Kouki ja Eetu Pennanen. Muut ovat kokeneita pelaajia. Ville Louhela pelasi jo kaikki 1989-syntyneiden maaottelut.

Tytöt iskevät Slovakiassa

Tyttöjen EM-karsinnat ovat 6.-10.4. Nitrassa, Slovakiassa. Vastassa ovat Belgia, Kroatia, Slovakia, Kreikka ja Montenegro. Lohkon voittaja pääsee suoraan Serbian EM-kisoihin 3.-12.9. Pelipaikat ovat Zrenjanin ja Nis. Karsintojen toinen ja kolmas joukkue menevät jatkokarsintoihin 8.-11.7.

- Turnaukseen lähdemme haastajan mentaliteetilla. Vastaanotto on elinehtomme. Vastassa on pitkiä tyttöjä, mikä asettaa hyökkääjille haasteita, joukkueen valmentaja Mariliisa Salmi toteaa.

- Kuten Ukrainan karsinnat 2009 ja EYOF:n kisat Tampereella viime kesänä osoittivat, niin kärki ei ole kovinkaan kaukana. Tavoite on, että lähdemme tekemään sellaista turnausta, missä onnistuisimme pelaamaan taitojemme tasolla koko turnauksen ajan. Belgia ja Slovakia ovat ennakkosuosikkeja, mutta lentopallossakin kaikki on mahdollista!

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle