Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Aprillipila: Suomeen ensimmäinen lentomäki

 
Aprillipila: Suomeen ensimmäinen lentomäki

Pitkään erilaisissa visioissa väläytelty lentomäki näkee vihdoin päivänvalon. Suomen ensimmäinen lentomäki rakentuu Harjavaltaan. Lentomäen mahdollistaa monialainen yhteistyö, jossa osapuolina ovat mm. Harjavallan kunta, Norilk Nackel ja venäläinen öljyjätti Lucoil. Reilut 50 miljoonaa euroa maksavan mäen rakennustyöt aloitetaan välittömästi. Ensimmäisessä vaiheessa Hiittenharjun laskettukeskuksen mäkeä nostetaan Norilk Nackelin ylijäämäkuonalla. Hiittenharjun mäki nousee useita kymmeniä metrejä.

Varsinainen hyppyritorni rakennetaan vasta, kun Hiittenharjun korotus on saatu valmiiksi. Mäestä tulee muovipinnotteinen, jotta se soveltuu myös kesäaikaiseen käyttöön. Mäen päälle tulee aluksi vain lentomäen hyppyritorni, mutta jatkossa on väläytelty myös näköalaravintolan rakentamista tornin kupeeseen. Myös laskettelurinteet tulevat olemaan pidennettyjä aina mäen huipulta alas asti.

"Ilman suurten yhteistyökumppaneiden lähtöä mukaan emme olisi kyenneet koskaan toteuttamaan näin hienoa projektia. Uusi korotettu Hiittenharju tulee varmasti palvelemaan entistä paremmin alueen mäkihypyn ja hiihdon harrastajia.", iloitsi Harjavallan kunnan pormestari Ville Nöyrtylä.

,
Havainnekuva uudesta mäestä. Alkuperäinenkuva: kallerna


"Olemme pitkään etsineet ratkaisua ylimääräisen kuonan käytölle. Omat tilamme ovat rajalliset ja nyt saimme lisätilaa sijoittaa tuota kuonaa. Ympäristölle kuonasta ei tule olemaan mitään haittaa.", tiedotustilaisuudessa Norilk Nackelia edustanut Teppo Kylkiäinen totesi.

Kolmantena osapuolena oleva Lucoil rahoittaa mäen rakentamisen ja vastineeksi yritykselle Harjavallan kunta luovuttaa Hiittenharjun lähettyvillä olevat hiekkakuopat vanhojen käytöstä poistettujen öljytynnyreiden loppusijoituspaikaksi. Tynnyreitä lähdetään tuomaan Siperiasta junalla. Arvioissa junalasteja tulee Harjavallan asemalle noin 2-3 kertaa viikossa. Lisäksi Hiittenharjun mäen nimi tulee avajaisseremioiden jälkeen olemaan muotoa Hiittenharju Lucoil SkiArena.

"Olen erittäin tyytyväinen, että olemme löytäneet erinomaisen loppusijoituspaikan vanhoille tynnyreillemme. Uskon, että Harjavallan kanssa solmittu yhteistyö tuo vaurautta myös suomalaisille kumppaneillemme.", kommentoi vähäsainen Lucoilin tiedotusvastaava Vladimir Pluchkyskov.

Uuden mäen avaushypyn uskotaan ajoittuvan tasan vuoden päähän 1.4.2011. Tuon jälkeen mäessä pyritään järjestämään suurempia kilpailuita aina lentomäen MM-kisoja myöten.


Takaisin edelliselle sivulle