Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Haukkalalle Ski crossin Suomen mestaruus tiukan taiston jälkeen

 
Haukkalalle Ski crossin Suomen mestaruus tiukan taiston jälkeen

Freestylen Suomen mestaruuskilpailujen ensimmäiset mestarit ratkottiin Ski crossissa. Heikki Kervisen käsialaa olleella radalla laskijat eivät päässeet helpolla: tiukoissa käännöksissä tuli myös ulosajoja. SM-kisan arvoon sopivalla tavalla taistelu kullasta oli tänään kovaa.

Miesten sarjan aikalaskujen paras oli Imatran Urheilijoiden Jouni Pellinen. Juuri maailmancupin finaaleihin polvivammastaan kuntoutunut Pellinen piti vauhtia myös finaalikierroksilla.

”Finaalissa saatiin Juhan (Haukkala) kanssa hyvät lähdöt. Olin johdossa, mutta alun käännöksissä Juha otti vähän kontaktia ja ajauduin ulos. Juha ja Samu (Ruoppa) ehtivät edelle, vaikka pääsinkin vallista ihan hyvin vielä kisaan mukaan. Taisin kuitenkin hieman ahnehtia takaa-ajossa, kun oikaisin yhden lipun yli”, tunnusti Pellinen finaalilaskun jälkeen.

Seinäjoen Hiihtoseuran Juha Haukkala piti kärkipaikkansa kisan loppuun ja otti Suomen mestaruuskultaa. Mestari oli tyytyväinen päivän kisaan.
”Olosuhteisiin nähden hyvä kisa. Rata oli tiukka, kokoajan riitti tekemistä. Polvi kyllä on sitä mieltä, ettei kisa niin hyvä ollut”, sanoi Haukkala viitaten kauden aikana useampaan otteeseen kipeytyneeseen polveensa.

Suomen mestaruushopealle miesten ski crossissa laski Grankulla IFK Alpinen Samu Ruoppa ja pronssille Puijon Hiihtoseuran Jarkka Tuononen. Pellinen hylättiin finaalissa ratarikon vuoksi.

Nuorten alle 16-vuotiaiden poikien sarjan Suomen mestariksi laski suksilajien moniosaaja Freestyleseura Moebiuksen Olli Penttala. Hopealle taituroi Levi Ski Clubin Jaakko Mustalahti ja pronssille Jyväskylän Hiihtoseuran Elmeri Mäkelä.

Naisten Suomen mestaruuteen laski Jyväskylän Freestyle Seuran Jonna Nieminen ja hopealle saman seuran Regina Salmela.

Freestylen Suomen mestaruuskilpailut jatkuvat huomenna perjantaina Slope style -kisalla. Kilpailuun on ilmoittautunut kokonaisuudessaan 75 laskijaa. Pro-sarjassa kilpailevat maailmallakin menestyneet Pekka Hyysalo (Turun Slalomseura) sekä nuoremmat Anttijussi Heikkinen ja Sami Säkkinen (molemmat Ruka Slalom Freestyle).
Slope stylen aikataulu, perjantai 9.4.

11.00 Slope style, karsinta
14.00 Slope style, finaali
16.00 Slope style, palkintojenjako

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle