Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sami Mustosesta uusi kumparelaskun päävalmentaja

 
Sami Mustosesta uusi kumparelaskun päävalmentaja

Ski Sport Finland ry on valinnut freestylehiihdon kumparelaskun uudeksi päävalmentajaksi Sami Mustosen. Aiemmin nuorten maajoukkueen valmentajana toiminut rovaniemeläinen Mustonen seuraa tehtävässään kahdeksan kautta toiminutta Pekka Lehtikalliota.

Mustonen, 33, omaa vahvan kilpailukokemuksen. Vuodesta 1993 kauteen 2007 saakka Mustonen laski kumparelaskumaajoukkueessa. Ensimmäisen arvokisamitalin, pronssin, hän voitti Naganon (JPN) talviolympialaisissa vuonna 1998. Maailmanmestaruuskilpailuissa Mustonen on voittanut pronssia kumpareissa (1999, Meiringen, SUI) ja hopeaa parikumpareissa (2005, Ruka, FIN). Maailmancupin kumparerankingissa Mustonen on ollut kolmesti palkintopallisijoilla 2000-luvun aikana (2000 2., 2002 3., 2006 3.).

Mustonen lopetti aktiivikumparelaskijan uransa vuonna 2007, ja on viime vuosien aikana valmentanut paljon juniori-ikäisiä laskijoita. Kaudella 2007/08 Mustonen vastasi kumparelaskun maailmancupjoukkueen tekniikkavalmennuksesta.

”Oman aktiiviuran jälkeen ajatusmaailma on laajentunut paljon. Asioita katsoo paljon avarammin ja ymmärtää niitä monesta näkökulmasta. Totta kai on hyötyä omista kokemuksista, koska nyt osaa miettiä, mitä itse olisi tehnyt toisin”, Mustonen miettii.

Uuden olympiadin alkaessa freestylen valmennusorganisaatiota uudistetaan ja panoksia kohdistetaan entistä enemmän seura- ja alueelliseen työhön. Nuorille urheilijoiksi haluaville tulee tarjota katkeamaton polku laadukkaassa valmennuksessa, jotta Suomi palaa kumparelaskussa jälleen niin maailmancupissa kuin arvokilpailuissakin mitalikantaan.

Mustonen on viimeisen vuoden ajan luotsannut sekä nuoria maajoukkue-urheilijoita että toiminut Avalanche Ski Club -seuran juniorivalmentajana Kemijärvellä ja Suomulla. Lisäksi hän jo aktiivisen urheilu-uransa aikana valmensi nuoria sekä Kanadan Whistlerissä että Rukalla järjestetyillä nuorten kumpareleireillä.

”Parin seuraavan vuoden aikana touko-heinäkuu menee varmasti urheilijoiden fysiikan harjoittelussa ja uusien hyppyjen treenaamisessa. Pohjat on tehtävä kuntoon kisakausia varten, jotta menestystä voidaan odottaa muutaman vuoden kuluttua”, Mustonen valaisee tulevien kausien suunnitelmia.

Mustonen painottaa erityisesti urheilijoiden puolelta sitoutumista ja omalta puoleltaan tiukempaa seurantaa. Jotta menestystavoitteet täyttyvät tulevaisuudessa, Mustonen kaipaa myös kulttuurimuutosta.

”Voittamisen halu pitää saada takaisin. Voittoja pitää hakea pienemmistä kisoista, ei ole tarpeenkaan laskettaa nuoria koko maailmancupkiertuetta, jos lasku ei kulje. Myös kilpailukauden harjoittelusta pitää huolehtia”, Mustonen jatkaa.

Uusi päävalmentaja aloittaa tehtävässään 1.5.2010.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle