Pekka Hyysalolle Slope stylen Suomen mestaruus

Kemijärven Suomulla nähtiin tänään kovatasoinen Suomen mestaruuskilpailu Slope stylessa. Vaikka olosuhteet hieman rajoittivatkin hyppyjen kokoa, oli kilpailu tasainen. Miesten sarjan voittoon laski kansainvälisissäkin kilpailuissa tällä kaudella menestynyt turkulainen Pekka Hyysalo.

Turun Slalomseuran Hyysalo oli tyytyväinen päivän suorituksiinsa. Fake 900 hypännyt Hyysalo keräsi finaalissa pisteitä 345 p.

”Ennen finaalia kävin vielä treenaamassa uuden jutun reileihin. Hyvin onnistui kaikki. Kun oli vain yksi hyppyri, se tasoitti kisaa paljon. Eroja ei oikein saanut aikaiseksi”, Hyysalo sanoi kilpailun jälkeen.

Hyysalo suuntaa keskiviikkona Ruotsin Åreen Jon Olsson Invitational -kutsukilpailuun. Hyysalon tavoite toteutui, kun hän sai kutsun ko. kilpailuun, mutta lisäksi hän odottaa hyvää kilpailua.

”Hyviä hyndiä ja ehkä uusien temppujen harjoittelua odotan. Varmaan hyvä kisa”, Hyysalo jatkoi.
Hyysalon takana hopealle taituroi Mountain Club Ounasvaaran (Rovaniemi) Antti Ollila ja pronssille Mylläri Snow Clubia edustava Ville Koskela.

Ratamestari Janne Hiltula oli kokonaisuudessaan tyytyväinen SM-slopeen.

”Kova taso kids-sarjassa (juniorit) yllätti. Paljon oli laskijoita, mutta todella hyviä kaikki. Noviisit ja Prot olivat melko lähellä toisiaan, mutta kaikkinensa hienoja ja vaikeita hyppyjä esitettiin, kuten fake 900 ja korkki 1000. Myös reilaukset olivat tosi teknisiä”, Hiltula kommentoi.

Noviisien sarjan SM-kultaa laski Mountain Club Ounasvaaran Eemeli Jussila. Hopeaa voitti Jyväskylän Freestyle Seuran Petter Ruuskanen ja pronssia saman seuran Tuure Mäkinen. Kids sarjassa voiton vei Levi Ski Clubin Joona Kangas, toiseksi Jyväskylän Freestyle Seuran Kimi Lahtiperä ja kolmanneksi Grankulla IFK Alpinen Kim Sallinen.

Huomenna lauantaina Suomen mestaruudet ratkotaan kumpareissa. Kilpailussa mukana on noin 60 laskijaa.