Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Ronkainen lopettaa kumparelaskijan uransa

 
Mikko Ronkainen lopettaa kumparelaskijan uransa

Kaudelle 2009/10 paluun kumpareisiin tehnyt Mikko Ronkainen on päättänyt lopettaa uransa. Moninkertaisen arvokisamitalistin elämässä edelle menivät muut asiat.

”Perhe-elämän ja huippu-urheilijan työn yhteen sovittaminen on minulle mahdoton yhtälö. Jotta pystyisin taistelemaan mitaleista, tämä vaatisi niin täydellistä täysipäiväistä sitoutumista, etten ole siihen enää valmis.”

Ronkainen palasi kisarinteisiin joulukuussa 2009 kahden vuoden kilpailutauon jälkeen. Olympiatalven tavoitteet hiipuivat polven loukkaantumiseen ja viiden viikon harjoittelukieltoon. Ronkainen kilpaili tiiviisti tammikuun ajan ja valittiin olympiajoukkueeseen.

”Tietysti tuloksellisesti kausi oli pettymys, mutta loukkaantuminen huomioon ottaen kuitenkin ihan ok. Toisaalta tein kyllä oikean päätöksen palatessani, koska motivaatiota ja tahtoa oli vielä harjoitella kovaa ja kilpailla. Nyt ei jää tulevaisuuteen jossiteltavaa”, Ronkainen summasi.

Kauden parhaaksi tulokseksi jäi Åren maailmancupissa kuudes sija. Olympialaisissa Ronkainen oli 14. Neljän vuoden välein kilpailtavien olympialaisten raadollisuus aukeni Ronkaiselle vasta nyt. Ronkainen laski uransa aikana kolmissa olympialaisissa.

”Nyt vasta ymmärsin, kuinka vaikeaa meidän lajissa on olympiavoiton laskeminen. Kumpareissa sinulla on vain yksi mahdollisuus, jos epäonnistut, voit yrittää neljän vuoden päästä uudelleen. Monissa muissa lajeissa urheilijoille tulee monta kilpailustarttia kisojen aikana, eikä menestys välttämättä kaadu yhteen epäonnistumiseen”, Ronkainen mietti.

Ronkaisella on selkeät suunnitelmat tulevaisuuden suhteen. Markkinoinnin opinnot Oulun yliopistossa jatkuvat ja valmistuminen kauppatieteiden maisteriksi on noin vuoden päässä.

”Nyt minun osaltani urheilu on nähty ja on perheen ja työelämän vuoro”, kahden lapsen isä Ronkainen totesi.

Ronkainen ei osallistu viikonlopun aikana SM-kilpailuihin Suomulla.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle