Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mäkihypyn maailmancupissa erityisen mielenkiintoinen avaus – kolme kilpailua Suomessa

 
Mäkihypyn maailmancupissa erityisen mielenkiintoinen avaus – kolme kilpailua Suomessa

Kansainvälisen hiihtoliiton(FIS) mäkikomitean alakomiteat ovat tehneet Zürichissä(SUI) 9.-10.4.2010 pidetyissä kokouksissa esityksiä FIS:n kevätkokoukseen, joka pidetään 31.5-5.6.2010 Antalyassa(TUR).

Nordic Opening ja Kuopion maailmancup käynnistää mäkihypyn kauden – Salpausselänkisat 11.-13.3.2011

Kalenteriesityksinä Suomessa tullaan järjestämään ensi kaudella mäkihypyn ja yhdistetyn maailmancupin avaus Nordic Opening Kuusamon Rukalla 26.-28.11.2010 ja heti sen perään hypätään Kuopiossa mäkihypyn maailmancupin osakilpailu 1.12.2010. Lahden Salpausselän kisat käydään Oslon MM-kilpailujen jälkeen 11.-13.3.2011. Salpausselän kisat ovat yhdistetyn maailmancupin finaalikilpailu.

Suomessa järjestetään lisäksi kaksi Continental Cupin kilpailuviikonloppua. 7.-8.12.2010 kilpaillaan Rovaniemellä naisten että miesten mäkihypyn Continental Cup ja 5.-6.3.2011 järjestetään Kuopiossa mäkihypyn ja yhdistetyn Continental Cup-kilpailut.

Naisten mäkihypyn maailmancup käyntiin kaudesta 2011-12

Kilpailukalenteriin on tulossa myös esitys, että naisten mäkihypyn maailmancup käynnistetään kaudesta 2011-12. Kilpailujen määrä ja paikkakunnat ovat vielä avoimet. Tällä edistetään myös naisten mäkihypyn pääsemistä Olympialaisten kilpailuohjelmaan Sotšissa.

Mäkisuksen pituus lyhenee

Suksisääntöä esitetään myös muutettavaksi. Aerodynaamisia etuja pyritään vähentämään ja käytännössä nykypainossaan hyppääjän suksen mitta lyhenee 4-6 cm. Raskasrakenteisemmat hyppääjät, jotka ovat BMI rajan yli, mitta lyhenee 2-3 cm(n. 1%) nykyisestä suksen pituudesta.

Tuuli- ja lavakerroin mäkihypyn maailmancupin säännöksi

Kesä Grand Prix 2009 ja mäkihypyn maailmancup 2009-10 aikana kokeilussa ollut tuuli- ja lavakerroinkokeilu esitetään muutettavaksi varsinaisiin maailmancupin sääntöihin modifiointien jälkeen. Sääntö tulisi näin käyttöön maailmancupien myötä myös MM-kilpailuissa ja myöhemmin myös Olympialaisissa.

Sääntömuutos lentomäkien suurentamiseksi

Hyppyrinnokan ja kaarten alimman pisteen korkeusero on tällä hetkellä säännöissä maksimissaan 130 metriä. Nyt tehty esitys suurentaa eron 135 metriin, mikä mahdollistaa jopa 250 metrin hypyt suotuisissa oloissa. Lentomäkipaikkakunnista Planica(SLO), Kulm(AUT), Oberstdorf(GER) ja Vikersund(NOR) ovat tehneet uudistussuunnitelmat mäkien nykyaikaistamiseksi.

Mäkihypyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle