Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kumpareiden Suomen mestaruus Juuso Lahtelalle

 
Kumpareiden Suomen mestaruus Juuso Lahtelalle

Freestylen Suomen mestaruuskilpailut saivat tänään arvoisensa kumparekilpailun, kun vaativassa maailmancupin mitat täyttävässä kumpareikossa taisteltiin tiukka kisa miesten kumparefinaalissa. Kultamitalin arvoisesti onnistui tänään Avalanche Ski Clubin Juuso Lahtela.

”Alkukisassa epäonnistuin, hypyt olivat pieniä ja aika hidas. Finaalissa en ehkä tänään olisi voinut laskea paremmin. Sain itsestä sen irti, mihin pystyin, en yrittänyt mitään ihmellistä”, Lahtela sanoi tyytyväisenä.

Finaalissa Lahtela kukisti hopealle laskeneen seurakaveri Harri Kyllösen tekniikassa ja hypyissä, laskunopeudessa jäi parantamisen varaa. Lahtelan pisteet olivat 24.80 p.
”Nopeammin olisin voinut laskea. Back fullissa (taakse voltti koko kierteellä) jouduin ottamaan vähän jalkoja alle ja hyppyjen alastulot olisin voinut ottaa siistimmin. Muuten olen finaalilaskuun oikein tyytyväinen”, Lahtela jatkoi.

Huomenna sunnuntaina lasketaan parikumpareiden Suomen mestaruudesta. Lahtelan mukaan kisaan pitää lähteä vähän eri taktiikalla kuin tänään.
”En vielä hirveästi ole asiaa miettinyt, mutta kovempaa pitää tulla alas. Ei voi keskittyä pieniin asioihin, kuten sinkkukisassa. Ajatuksena oli, että olisin harjoitellut uuden hypyn, luupin, tuohon dualiin, mutta en ehtinyt. Nyt täytyy laskea tuommoisilla hitaammilla hypyillä”, tuumi Lahtela.

Hopeamitalisti Kyllönen oli tyytyväinen päivän laskuihinsa. Finaalissa eroa Lahtelaan tuli vain 0,03 pistettä.
”Mäki tuntui mulle helpolta tänään. Tietysti pieni häviö harmittaa, mutta tiukkaa kisaa on aina kiva laskea. Karsinnasta pystyin kuitenkin parantamaan aikaa kahdeksan kymmenystä, mutta pari ihan pientä virhettä pudotti tekniikkapisteitä”, Kyllönen summasi.

Miesten kumpareiden pronssille laski Jyväskylän Freestyle Seuran Arttu Kiramo. Kiramo sai pisteitä 24.18 p.
”No, ei jäänyt jossiteltavaa. Tämän hetkisen kunnon mukaan laskin ja treeneihin nähden tein ylisuorituksen. Kova kisa sytyttää aina laskemaan täysillä, eikä kipuja tunne”, sanoi Kiramo ja viittasi kipeään polveensa.

Polven kipeytyminen on vaivannut Kiramoa pitkin kautta, ja hän päätti jättää starttaamatta huomiseen parikumparekisaan.

Naisten sarjan Suomen mestariksi laski Freestyleseura Moebiuksen Isabella Cedercreutz ennen Jyväskylän Freestyle Seuran Jonna Niemistä.

Nuorten sarjoissa kultamitaleille laskivat Jyväskylän Freestyle Seuran Miska Mustonen (pojat alle 13), Avalanche Ski Clubin Anniina Lahti (tytöt alle 16) ja Jyväskylän Freestyle Seuran Lassi Mustonen (pojat alle 16).

Parikumpareiden aikataulu, sunnuntai 11.4.
10.00 Parikumpareet, karsinta
14.00 Parikumpareet, finaali
16.00 Parikumpareet, palkintojenjako

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle