Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Belgia odotetusti liian vaikea pala Suomen tytöille

 
Belgia odotetusti liian vaikea pala Suomen tytöille

Suomen tytöt eivät pystyneet kunnolla haastamaan Belgian kovaa joukkuetta lentopallon alle 19-vuotiaiden EM-karsinnoissa Nitrassa, Slovakiassa. Belgia ei ole hävinnyt turnauksessa erääkään ja myöhään torstai-iltana pelatussa ottelussa voitto Suomesta kirjattiin 3-0 (25-14, 25-16, 25-20).

- Tilastollisesti oltiin aika tasoissa Belgian kanssa. Vastaanotto oli sama ja syöttö jopa hiukan parempi. Belgialaiset puolustivat kuitenkin kuin eläimet, eivät Suomen hyökkääjät pystyneet tappamaan palloja kenttään, joukkueen päävalmentaja Mariliisa Salmi kertoo.

- Uskokin sitten loppuviimeksi ehkä lopahti. Pelättiin torjuntaa ja ajateltiin, että siellä on joku peikko vastassa, vaikka eivät ne nyt niin kauhean ihmeellisiä olleet.

Suomi olisi tarvinnut Belgian kaatamiseen hurmospelin, mutta sellaista ei nyt tullut. Hetkittäin joukkueella oli hyviäkin jaksoja.

Suomi lähti otteluun samalla kokoonpanolla kuin voitokkaaseen Kroatia-otteluunkin. Passarina oli Kaisa Alanko, liberona Maiju Hiekka, keskitorjujina Saara Tikka ja Noora Kosonen sekä yleispelaajina Pauliina Vilponen, Karoliina Kyllönen ja Taru Lahti.

Vaihdosta kentälle tulivat myös Liisa Hurskainen, Annika Kivioja ja Mona Kärkkäinen.

Karsintojen viimeisessä ottelussa lauantai-iltana Suomi kohtaa lohkon viimeisenä olevan Montenegron ja voitto siitä ottelusta toisi varmasti lohkon kolmannen sijan ja paikan jatkokarsintoihin.

Lohkon voittaja pääsee suoraan Serbian EM-kisoihin 3.-12. syyskuuta. Karsintojen toinen ja kolmas joukkue menevät jatkokarsintoihin 8.-11.7.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle