Turkki varmisti EM-kisapaikkansa voittamalla Suomen

Suomen pojat eivät voineet mitään vahvalle Turkin joukkueelle lentopallon alle 20-vuotiaiden poikien EM-karsinnoissa Portugalin Lamegossa. Turkki varmisti lohkovoiton ja samalla paikkansa EM-kisoihin voittamalla Suomen 3-0 (25-15, 25-16, 25-21).

Tappiosta huolimatta Suomellakin on vielä mahdollisuudet selviytyä karsintalohkossa kolmen parhaan joukkoon ja heinäkuun jatkokarsintoihin. Jos Suomi voittaa Ukrainan sunnuntaina, niin jatkopaikka aukeaa. Muuten ei.

Suomella ei ollut paras pelipäivänsä lauantaina, mutta kolmannessa erässä sentään pystyttiin Turkkia haastamaan.

Suomi aloitti ottelun hiukan uudella kokoonpanolla. Joni Savimäki siirtyi hakkurista yleispelaajaksi ja Petteri Friberg tuli hakkuriksi. Jussi Mäkinen puolestaan aloitti nyt liberona. Toinen yleispelaaja oli Eetu Pennanen, passari Mikko Kallioniemi sekä keskipelaajat Tuomas Hautala ja Ville Louhela.

Turkki aloitti pelin vahvasti tosi kovalla syöttöpelillä ja siirtyi nopeasti 11-2-johtoon. Suomella oli todella paljon ongelmia vastaanoton kanssa, mikä ratkaisi koko erän. Turkki teki erässä vain neljä virhettä ja hyökkäystehot olivat kovat, 63 %.

Toisessa erässä Suomi johti vielä 5-4-tilanteessa, mutta sen jälkeen Turkki otti kahdeksan seuraavaa pistettä 12-5-johtoon. Turkki hyökkäsi erässä monipuolisesti, eikä Suomen torjunta saanut iskijöitä kiinni. Turkki teki erässä vain kaksi virhettä ja vastaanotto oli erittäin hyvä (80 %), mikä kertoo Suomen aloitusten pehmeydestä.

Kolmanteen erään Suomen yleispelaajiksi laitettiin Pennanen ja Eemeli Kouki, hakkuriksi Savimäki ja liberoksi Jyri Puolakka. Erän alkuun tuli Suomelle koko ottelun paras jakso. Suomi johti 4-1 ja vielä 9-5. Turkki nousi tasoihin 10-10-tilanteessa ja peli oli tasoissa vielä pisteissä 19-19. Sitten Savimäki sai pallon pahasti peukaloonsa ja joutui jättämään kentän. Turkki vei erän lopun ja koko ottelun suoraan kolmessa erässä.