Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen tytöt EM-jatkokarsintoihin

 
Suomen tytöt EM-jatkokarsintoihin

Suomen tytöt selviytyivät upeasti heinäkuussa pelattaviin jatkokarsintoihin lentopallon alle 19-vuotiaiden EM-karsintaturnauksesta Slovakian Nitrassa. Päätösottelussa Suomi kukisti Montenegron 3-0 (25-23, 33-31, 25-18).

Suomi tuli turnauksessa kolmanneksi voitettuaan kolme ja hävittyään kaksi ottelua. Jatkokarsinnat pelataan 8.-11.7. kahdessa neljän joukkueen lohkossa, joista kummastakin kaksi parasta joukkuetta pääsee Serbian EM-kisoihin 3.-12. syyskuuta.

Suomen tyttöjen peli Montenegroa vastaan oli aika hermostunutta ja kaksi ensimmäistä erää olivat todella tasaisia.

- Toinen erä varsinkin oli aika jäätävä, Suomen päävalmentaja Mariliisa Salmi kertoo yli 30 pisteen menneestä erästä.

- Hermostuneisuus oli vähän odotettua ja kyllä tämä oli varmaan meiltä huonoin peli täällä, mutta tulos on tärkein. Likoille suuri kiitos, että pystyivät vääntämään 3-0-voiton.
Montenegro ei voittanut turnauksessa erääkään, mutta pystyi Suomea horjuttamaan erityisesti pahoilla aloitussyötöillään.

Suomalaisten peliä piti pystyssä lähinnä kolmikko Kaisa Alanko (+8), Noora Kosonen (+9) ja Karoliina Kyllönen (+9). Muut pelaajat avauksessa olivat Maiju Hiekka, Saara Tikka, Taru Lahti ja Pauliina Vilponen.
- Koko tästä viikosta voisi sanoa, että tämä oli yksi parhaimmista sen suhteen miten tiimi on täällä toiminut. Pelaajat, tilastointi, huolto ja kaikki toimi hienosti, Salmi kehuu.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle