Poikien EM-karsinta päättyi tappioon Ukrainalle

Suomen alle 20-vuotiaiden poikien taival lentopallon EM-karsinnoissa Portugalin Lamegossa päättyi 0-3-tappioon Ukrainalle. Erät olivat 22-25, 14-25 ja 20-25.

Suomen saldoksi turnauksesta jäivät voitot Portugalista ja Kroatiasta sekä tappiot Ukrainan lisäksi myös Virolle ja Turkille.

- Me ei pystytty esittämään lähellekään parastamme tässä turnauksessa. Hyökkäyksen kanssa oli koko ajan ongelmia. Ykköshyökkäykset keskeltä onnistuivat kohtuullisen hyvin silloin kun vastaanotto toimi, mutta laitahyökkäyksiä ja kolmen metrin hyökkäyksiä ei löytynyt, Suomen valmentaja Pertti Honkanen harmitteli.

- Me ei löydetty myöskään ihan toimivaa kuusikkoa koko turnauksessa. Tämä turnaus meni alle odotusten, koska kaikki joukkueet olisivat olleet voitettavissa.

Ukrainaakaan vastaan Suomi ei pystynyt lähellekään parastaan. Avauserä oli tasainen 22-22-tilanteeseen asti. Sitten pari pientä virhettä maksoi erän Suomelle. Kaikkiaan pistevirheitä tuli erässä kuitenkin vain viisi. Suomen vastaanotto toimi erässä hyvin.

Toisessa erässä Ukraina nykäisi johdon heti alussa ja karkasi Suomelta erityisesti hakkuri Dmytro Shavrakin takoessa jatkopalloja Suomen torjunnan yli. Pelaajavaihdotkaan eivät auttaneet Suomea.

Kolmannessa erässä Suomella oli koko ajan ongelmia saada vastustajan torjunta rikki. Ville Louhelan syöttövuorolla Suomi kuroi yhden pisteen päähän Ukrainasta (14-15) ja tilanne oli vielä tasan 17-17. Sen jälkeen Suomelle tuli taas nukahdus, ja Ukraina karkasi voittoon.

Suomen passarina aloitti Mikko Kallioniemi, mutta Mikko Marttila passasi myös pitkät tovit. Liberona aloitti Jussi Mäkinen, hakkurina Joni Savimäki, yleispelaajina Eetu Pennanen ja Eemeli Kouki sekä keskitorjujina Ville Louhela ja Tuomas Hautala. Oskar Muurinen tuli vaihdosta yleispelaajaksi ja keskitorjuja Tommi Siirilä pääsi kentälle ensimmäistä kertaa turnauksessa.