Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Andreas Romar syöksyi Suomen mestariksi Ruotsin Björklidenissä

 
Andreas Romar syöksyi Suomen mestariksi Ruotsin Björklidenissä

Vasa Skidklubbenin Andreas Romar laski toiseen perättäiseen Suomen mestaruuteen alppihiihdon vauhtilajien SM-kilpailuissa Ruotsin Björklidenissä. Yhdessä Ruotsin mestaruuskilpailujen kanssa järjestetyssä kilpailussa voiton vei Ruotsin Hans Olsson.

Kokonaistuloksissa Romar oli heti Olssonin jälkeen toinen, jäädeen ruotsalaisesta 0.91 sekuntia. Vaikeista olosuhteista huolimatta kilpailu ja sitä edeltänyt harjoituskierros päästiin laskemaan loppuun turvallisesti.

”Viime päivinä on tullut taivaalta lunta, vettä ja oikeastaan kaikkea muuta kuin aurinkoa, joten oli hienoa, että kisa päästiin ylipäätänsä viemään läpi. Hattua pitää järjestäjille nostaa, kun he saivat radan kilpailukuntoon sääolosuhteista huolimatta”, Romar kertoi.

Suomen mestaruus hopealle syöksyi Vasa Skidklubbenin Samu Torsti (+2.58 sekuntia Romarista) ja pronssille Vuokatti Slalomin Tuomas Huttunen (+2.93).

”Rata ei tämän päivän kisassa ollut mitenkään erityisen haastava, vaikka olosuhteet olivat mitä olivat. Radalta leikattiin pari hyppyäkin lähes kokonaan pois, kun edeltävinä päivinä kolme esilaskijaa neljästä kaatuivat niissä pahasti. Jokatapauksessa ihan mukava rata ja tätä olisi hauska laskea, kun olosuhteet olisivat kunnossa”, Romar jatkoi.

Alppihiihdon Suomen ja Ruotsin mestaruuskilpailut jatkuvat Björklidenissä torstaina Super-G:llä ja perjantaina on vuorossa superyhdistetty.

Alppihiihdon tekniikkalajien SM-kilpailut ensi viikolla Pyhätunturilla

Alppihiihdon SM-kilpailut jatkuvat ensi viikon maanantaista alkaen Pyhätunturilla. Maanantaina lasketaan pujottelun SM-mitaleista ja tiistaina on vuorossa FIS-pujottelu. Suurpujottelun SM-mitalit ratkotaan keskiviikkona ja kauden virallinen päätöskilpailu, FIS-suurpujottelu lasketaan torstaina.

Torstain FIS-suurpujottelun jälkeen lasketaan perinteinen Ronald McDonald lastentalosäätiön hyväntekeväisyyskilpailu, jossa radalla kamppailevat urheilijoiden taustajoukot. Urheilijat toimivat kilpailussa huoltajina ja valmentajina, joten luvassa on taattua rinnehupia pitkän kauden päätteeksi.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle