Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Rickie Hyvärinen on vuoden salibandypelaaja Ruotsissa

 
Rickie Hyvärinen on vuoden salibandypelaaja Ruotsissa

Suomen salibandymaajoukkueen ja Ruotsin Superliigajoukkue Caperiotäbyn värejä kantava tähtihyökkääjä Rickie Hyvärinen on valittu kauden 2009-2010 parhaaksi salibandyn pelaajaksi Ruotsissa. 29-vuotias Hyvärinen voitti tällä kaudella Ruotsin pääsarjan runkosarjan pistepörssin tehoin 34+35=69.

- Tämä on suurin huomionosoitus, jonka yksittäisenä salibandyn pelaajana voi saada. Ehdokkaiden joukossa oli monta huippuluokan pelaajaa, jotka olisivat voineet saada tämän palkinnon. Tämä on suuri kunnia ja otan palkinnon vastaan nöyränä, Hyvärinen kertoo Ruotsin salibandyliiton sivuilla.

Ruotsissa syntynyt ja ikänsä asunut Rickie Hyvärinen edustaa maajoukkuetasolla Suomea, vaikka on pelannut koko uransa Ruotsissa. Suomalaisfanien harmiksi häntä ei nähdä jatkossakaan Suomen liigassa, sillä maaliskuun lopulla Hyvärinen allekirjoitti kolmen vuoden jatkosopimuksen nykyisen seuransa kanssa.

Hyvärinen valittiin MM-finaalin parhaaksi pelaajaksi, kun Suomi kaatoi Ruotsin ikimuistoisessa MM-loppuottelussa Prahassa joulukuussa 2008. Hän kuuluu luonnollisesti maajoukkueen tärkeisiin pelaajiin, kun Suomi valmistautuu puolustamaan MM-titteliä joulukuussa Suomessa pelattavissa MM2010-kisoissa. Rickie Hyvärinen nähdään maajoukkuepaidassa vielä tämän kuun aikana, kun Suomen maajoukkue osallistuu neljän maan turnaukseen Sveitsissä 23.-25.4.

Sitä ennen Hyvärisellä on mahdollisuus kruunata kautensa Ruotsin mestarina, kun Caperiotäby kohtaa Globenissa tulevana lauantaina pelattavassa Superliigan finaalissa uppsalalaisseura Storvretan.
- Juuri nyt keskityn täysillä tulevaan finaaliin, luulen että tulen arvostamaan vuoden pelaaja -titteliä vielä enemmän kauden jälkeen. Suomalaispelaaja juhlii joka tapauksessa Ruotsin salibandymestaruutta, sillä Storvretan puolella vastaan asettuvat Mika Kohonen ja Hannes Öhman. Mestaruus ratkeaa yhden ottelun perusteella.

Suomen kansalaisuuden ja suomalaiset sukujuuret omaavia pelaajia on valittu aiemminkin vuoden salibandypelaajaksi länsinaapurissa. Jyväskylän Happeesta salibandyoppinsa ammentanut Mika Kohonen sai kunnian kauden 2000-2001 päätteeksi, kun hänen silloinen joukkueensa Balrog IK juhli mestarina. Samalla kaudella Kohonen teki edelleen voimassaolevan runkosarjan pistepörssiennätyksen 39+68=107 30:ssa ottelussa.
Legendaarista IBK Lockerudia edustaneet Esa Karjalainen (1988-89) ja Keijo Pollari (1993-94) ovat nauttineet myös Ruotsin parhaan salibandypelaajan kunniasta.

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle