Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jukka Leino ja Tanja Poutiainen laskivat FIS-pujottelun voittoihin Pyhällä

 
Jukka Leino ja Tanja Poutiainen laskivat FIS-pujottelun voittoihin Pyhällä

Pyhätunturilla jatkettiin alppihiihdon Suomen mestaruuskilpailujen tekniikkalajiviikkoa tiistaina FIS-pujottelulla. Pujottelun SM-mitalit jaettiin maanantaina ja tiistain kilpailussa kokeneet laskijat valtasivat vuorostaan kärkipaikat.

Miesten kilpailussa päivän vahvin oli Heinäveden Hyrskeen Jukka Leino. Ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena ollut Leino onnistui nousemaan voittoon kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen johtaneen Victor Malmströmin (GrIFK Alpine) ajettua ulos radalta viimeisillä porteilla. Toiseksi kilpailussa pujotteli PHS Alpin Juho-Pekka Penttinen, joka hävisi Leinolle 1.41 sekuntia. Kolmanneksi Polar rinteessä käydyssä kilpailussa nousi Nils Högbom Ruotsista. Högbom hävisi Leinolle tasan puolitoista sekuntia.

”Ensimmäisellä kierroksella en aivan pystynyt kärjen vauhtiin. Rata oli kulunut jo minun lähtönumerolle (9.) aika paljon ja jouduin antamaan sen myötä tasoitusta. Toisella kierroksella rata oli myös pahassa kunnossa, kun pinta oli vaihteleva ja kulunut, joten kokemuksella oli varmasti oma osansa tämän päivän voitossa”, Leino analysoi päivän laskujaan.

Leinon aktiiviura päättyy torstaina suurpujottelun FIS-kilpailuun, mutta hän ei ole huolissaan suomalaisen alppihiihdon tulevaisuudesta.

”Niin kuin Victor Malmströmin eilinen Suomen mestaruus osoitti sen, että kovia laskijoita on huipulle nousemassa. Ei SM-kultaa vahingossa voiteta. Victorin lisäksi Andreas Romarin vauhti, noilla pujottelun harjoitusmäärillä on ollut hyvää. Tietty Andreaksella on tehtävä jossain vaiheessa valinta tekniikka- ja vauhtilajien väliltä”, Leino kaavaili.

”Nyt on ollu hienoa huomata myös seuraavan sukupolven nousu Suomen kärjen vauhtiin. 93-syntyneet ovat osoittaneet hyvää tekemistä ja sieltä on hyviä kavereita nousemassa kärjen vauhtiin”, Leino summasi.

Vaikka Leinon aktiiviura päättyy torstaina ei vielä ollut havaittavissa haikeutta hänen tekemisessään.

”Ei ihan hirveästi vielä tunne haikeaa fiilistä, mutta tottakai se jossain vaiheessa tulee. Kai se vähän kuuluu asiaankin, kun kymmenen vuotta tehnyt tätä ammatikseen. Kaksi kisaa jäljellä ja sitten katotaan mitä se elämä tuo tullessaan”, Leino totesi.

Poutiainen palasi voittokantaan naisten kilpailussa

Santa Claus Ski Teamin Tanja Poutiainen palasi jälleen voittokantaan, kun hän otti voiton 1.58 sekunnin erolla ennen maanantaina SM-kullan vienyttä Tampereen Slalomseuran Sanni Leinosta. Poutiainen oli kasvattanut johtonsa jo ensimmäisellä kierroksella 1.8 sekuntiin, kun Leinosella sattui pari virhettä ensimmäisen kierroksen laskuun.

Toisella kierroksella sekä Leinonen, että Poutiainen eivät antaneet aivan kaikkeaan, joten kolmanneksi laskenut Espoo Slalomin Kristiina Rove pääsi nousemaan 0.48 sekunnin päähän Leinosesta.

Keskiviikkona Pyhällä kamppaillaan suurpujottelun Suomen mestaruuksista ja torstaina on vuorossa kauden päättävä FIS-suurpujottelu.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle