Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Alppihiihtokausi laskettiin päätökseen FIS-suurpujottelun myötä Pyhällä

 
Alppihiihtokausi laskettiin päätökseen FIS-suurpujottelun myötä Pyhällä

Alppihiihdon kilpailukausi päättyi torstaina Pyhätunturilla järjestetyn FIS-suurpujottelun myötä. Vaikka kyseessä oli pitkän kauden viimeinen kilpailu, ei se laskijoiden otteissa näkynyt.

Naisten kilpailun voittoon laski Espoo Slalomin Kristiina Rove. Rove kruunasi onnistuneen loppukauden voittamalla toiseksi sijoittuneen Santa Claus Ski Teamin Tanja Poutiaisen 1.08 sekunnilla. Kolmanneksi päivän kilpailussa laski Kouvolan Hiihtoseuran Nina Halme. Halme hävisi Rovelle 1.75 sekuntia.

”Nyt sain kaksi ehjää laskua kilpailuun, kun aikaisempina päivinä on tullut virheitä, jotka ovat sitten näkyneet loppuajoissa. Vauhti on ollut ihan hyvää, mutta heti kun sai nuo virheet kitkettyä niin tulostakin tuli”, pujottelua lukuunottamatta kaikista lajeista SM-mitalin napannut Rove kertoi.

”Ensi kaudelle pitää saada vielä lisää vauhtia ja kesätreenien kautta sen pitäisi löytyä. En pysty vielä kaikkia tekniikkajuttuja toteuttamaan kuten haluaisin, kun ei ole vielä tarpeeksi voimaa”, vanhaa sanontaa ”alppihiihtäjä tehdään kesällä” mukaillut Rove jatkoi.

Miesten suurpujottelu oli ruotsalaisen Johan Öhagenin juhlaa. Öhagen vei voiton ennen Vasa Skidklubbenin Andreas Romaria ja Grankulla IFK:n Victor Malmströmiä, jotka jakoivat kilpailun kakkossijan. Aikaeroa kärkeen suomalaisparivaljakolla kertyi 0.72 sekuntia. Malmströmin ja Romarin jälkeen neljännelle sijalla nousi onnistuneen toisen laskun myötä Grankulla IFK:n Joonas Räsänen. Räsäsen ero kärkeen oli 1.6 sekuntia.

”Tänään oli ensimmäisellä kierroksella oikein hyvää laskemista, mutta toisella kierroksella kävin radan yläosassa hieman kyljellään ja voitto karkasi siihen virheeseen”, ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa ollut Romar totesi.

”Radan loppuosaan sain tsempattua ja se meni oikein mallikkaasti. Tietty olisi ollut mukava päättää kausi voittoon, mutta ihan tyytyväinen olen päivän tulokseen”, Romar jatkoi.

FIS-suurpujottelun oli myös Suomen alppimaajoukkueen Jukka Leinon viimeinen kilpailu aktiiviuralla. Leino tyytyi nautiskeluun kilpailulaskussaan ja hän kävi esimerkiksi kättelemässä valmentajat kesken laskun. Vaikka Leinon ura päättyikin tänään ei hän aio heittää suksia kokonaan narikkaan.

”Pari FIS-kisaa voisi ensi talvena käydä laskemassa ja varmaankin SM-kisat”, joukkuetovereilta ”eläkeläislahjan” saanut Leino tuumasi.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle