Tshekki oli yllättää Suomen salibandymiehet

Suomi ja Tshekki ottivat tiukasti yhteen EFT-turnauksen toisena päivänä. Ratkaisijana nähtiin eiliseen tapaan Rickie Hyvärinen. Suomi punnersi lopulta voiton luvuin 7-6 (4-2, 1-3, 2-1).

Suomi sai Tshekkiä vastaan samanalaisen alun kuin eilen Sveitsi-ottelussa ja siirtyi varsin nopeasti 3-0-johtoon Kari Koskelaisen (kuvassa)ylivoimaalilla. Toisessa erässä maajoukueen ensikertalainen Otto Tikka lisäsi luvuiksi 5-2. Tshekin kiri alkoi, kun ottelun puoliväli oli ylitetty. Tshekkiläisen salibandyn ikonin Radim Cepekin kahdella osumalla ja Milan Tomasikin maalilla peli oli tasan 5-5 kahden erän jälkeen.

Tshekki teki jo neljännen peräkkäisen maalinsa ja otti ensi kertaa johdon ottelussa kolmannessa erässä. Suomi pääsi pelaamaan kahdesti ylivoimalla, mutta maaliverkko ei vielä heilunut. Tshekin kautta aikain toinen voitto Suomesta jäi lopulta näkemättä, kun Jani Kukkola tasoitti Mikael Laxin syötöstä ajassa 56.04. Voittomaalin iski hurjassa vireessä oleva Rickie Hyvärinen reilu minuutti ennen summeria. Tshekki yritti lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta lukemat tulostaululla eivät enää muuttuneet.

Tshekkiä vastaan ensimmäiset maaottelumaalinsa tekivät Henri Johansson, Otto Tikka ja Tommi Aro.

Tshekki sai pientä lohtua ja yhden pisteen voittamalla rangaistuslaukauskisan 1-0.

Huomenna Suomi kohtaa vielä Ruotsin klo 12.

EuroFloorball Tour 23.-25.4. 2010
Zürich, Sveitsi
Miehet

24.4. Suomi-Tshekki 7-6 (4-2, 1-3, 2-1)
1. erä: 1.09 Henri Johansson (Jani Kukkola) 1-0, 4.00 Patrick Wardi 2-0, 15.24 Kari Koskelainen (Henri Johansson) 3-0 yv., 18.16 Milan Tomasik Tomas Chrapek) 3-1, 19.29 Milan Garcar 3-2 rl., 19.51 Tommi Aro (Lassi Vänttinen) 4-2.
2. erä: 21.35 Otto Tikka (Patrick Wardi) 5-2, 30.56 Radim Cepek (Martin Ostransky) 5-3, 33.43 Tomasik (Martin Richter) 5-4, 37.40 Cepek (Vojtech Skalik) 5-5.
3. erä: 47.29 Matej Jendrisak (Jan Jelinek) 5-6, 56.04 Jani Kukkola (Mikael Lax) 6-6, 58.37 Rickie Hyvärinen (Johansson) 7-6.

Suomen maalissa torjui Henri Toivoniemi.

Jäähyt: Suomi 1x2 min, Tshekki 3x2 min.