Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Muutoksia Leijonien MM-leiriryhmään

 
Muutoksia Leijonien MM-leiriryhmään

Tulokassensaatiot Granlund ja Vatanen A-maajoukkueeseen

Suomen A-maajoukkueen valmistautuminen kohti Saksan MM-kisoja on hyvässä vauhdissa. Lauantai-iltana Leijonat voittivat toisen MM-leiriviikon päätteeksi Tanskan lukemin 1-3. Leijonien MM-kisaprojekti jatkuu Helsingissä tiistaina 27. huhtikuuta, jolloin joukkueeseen liittyy seitsemän uutta pelaajaa, mukana kaksi NHL-vahvistusta sekä tulokassensaatiot Mikael Granlund ja Sami Vatanen.

Leijonien puolustukseen päävalmentaja Jukka Jalonen valitsi toistaiseksi vain yhden lisänimen, mutta sitäkin mielenkiintoisemman, kun JYPin nuori puolustajalupaus Sami Vatanen ylitti ensimmäistä kertaa urallaan A-maajoukkueen valintariman. Lisää Leijonatulokkaita nimettiin hyökkäykseen, tuore 18 -vuotiaiden MM-pronssimitalisti Mikael Granlund (HIFK) ja KalPan 19-vuotias Teemu Hartikainen tuovat tuoreutta joukkueen hyökkäyspäähän.

Hyökkäysosaston muut uudet nimet ovat kokeneita pelimiehiä, jotka kaikki ovat pukeneet A-maajoukkuepaidan päällensä myös arvokisoissa. NHL:stä MM-leiriryhmään liittyvät Carolinan Jussi Jokinen ja Minnesotan Antti Miettinen, jotka ovat kaukalossa jo torstaina kevään ainoassa kotimaaottelussa Venäjää vastaan. Myös JYPin kaksikko Juha-Pekka Hytönen ja Antti Pihlström vahvistaa Leijonahyökkäystä torstai-illan maaottelussa. Lisäksi Sami Kapanen (KalPa) liittyy LG Hockey Games –miehistöön perjantaina 30.4. 

A-maajoukkueen valmennusjohto täydentää joukkuetta alkuviikosta kolmella pelaajalla.

Maalivahdit  
Säteri Harri, Tappara
Tarkki Iiro, Blues
 
Puolustajat
Hietanen Juuso, Brynäs
Jaakola Topi, Södertälje
Kukkonen Lasse, Omsk
Kuukka Mikko, Ilves
Niskala Janne, Frölunda
Nummelin Petteri, Lugano
Vatanen Sami, JYP
                   
Hyökkääjät
Aaltonen Juhamatti, Pelicans
Granlund Mikael, HIFK
Hahl Riku, Frölunda
Hartikainen Teemu, KalPa
Hytönen Juha-Pekka, JYP
Jokinen Jussi, Carolina Hurricanes
Kapanen Sami, KalPa
Komarov Leo, Moskovan Dynamo      
Kontiola Petri, Magnitogorsk
Lehterä Jori, Tappara
Miettinen Antti, Minnesota Wild
Pihlström Antti, JYP
Santala Tommi, Kloten

Jääkiekkoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle