Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentismiehet kohtaavat Ruotsin toukokuussa Tampereella

 
Lentismiehet kohtaavat Ruotsin toukokuussa Tampereella

Ensimmäinen lentopallokohtaaminen naapurien kesken kahdeksaan vuoteen

Suomi ja Ruotsi kohtaavat miesten lentopallomaajoukkueiden taistossa ensimmäisen kerran lähes kahdeksaan vuoteen! Kauan odotettu kohtaaminen tapahtuu Tampereella, maajoukkueen kotipesässä Hakametsän jäähallissa, torstaina 13. toukokuuta kello 18. Edellisen kerran Suomi on kohdannut miesten maaottelussa Ruotsin 26.5.2002 Rovaniemellä PM-kisoissa. Tuolloin Suomi voitti kamppailun 3-2 ja saavutti tähän päivään mennessä viimeisimmän Pohjoismaisen mestaruuden.

Nykyisistä maajoukkuepelaajista vain passari Mikko Esko on pelannut aiemmin Ruotsia vastaan. Hän oli mukana juuri tuossa edellisessä joukkueiden kohtaamisessa.

Suomen päävalmentaja Mauro Berruto tuntee hyvin Suomen ja Ruotsin välisen urheilujännitteen. Itse joukkueena ei päävalmentajalla ole paljon naapureista ennakkoon asnottavaa.

- En ole koskaan kohdannut Ruotsia ja en paljon heistä tiedä hakkuria lukuunottamatta. Toivottavasti meillä on jo paras mahdollinen joukkue tuollon jalkeilla, Berruto sanoo.

Berruton nyt käynnistyvät kuudennen maajoukkuekauden aikana Suomi on pelannut vain yhden maaottelun, Espanjaa vastaan Laihialla 2007 juuri ennen EM-lopputurnausta. Kaikki muut reilut 100 ottelua Berruton aikana ovat olleet EM-, MM-, olympia- tai maailmanliigan otteluita.

Tampereella Suomi ei ole koskaan aiemmin kohdannut Ruotsia, vaikka joukkueet ovat pelanneet yhteensä 80 kertaa vastakkain. Suomi johtaa voitoin 63-17. Perättäisiä voittoja Suomella on tilillään kuusi edellisen tappion ollessa vuodelta 1996 Södertäljestä.

Ruotsi pelaa tulevissa EM-karsinnoissa samassa lohkossa Hollannin, Portugalin ja Makedonian kanssa. Ruotsin kirkkaimmat menestyksen vuodet olivat 1980-luvun lopulla, kun joukkue otti EM-hopeaa 1989, oli edellisissä EM-kisoissa 1987 neljäs ja hienosti olympialaisissa 1988 Soulissä seitsemäs.

Ruotsin päävalmentajana on toiminut vuodesta 2005 lähtien Johan Isacsson, joka pelasi itse komeat 255 maaottelua. Joukkueen ehdoton tähti on 206-senttinen hakkuri Marcus Nilsson, joka pelaa edelleen Venäjän Superliigassa Dynamo-Jantarin joukkueessa Kaliningradissa maan playout-otteluita.

Kaikki muut joukkueen pelaajat pelasivat menneen kauden Ruotsin omassa Elitserienissä. Tampereelta Ruotsi matkaa Tallinnaan kohtaamaan Viron kahdesti.

Lentopalloliiton (Toni Flink) tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle