Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentismaajoukkue aloitti kuuman kesän

 
Lentismaajoukkue aloitti kuuman kesän


Ensimmäinen leirityhmä hikoilee jo Kuortaneella kohti EM-karsintoja ja maailmanliigaa

Vaikka osa suomalaisista lentopallotähdistä pelaakin vielä ympäri Eurooppaa seurajoukkueidensa paidassa mestaruuksista ja mitaleista, silti lentopallomaajoukkueen kesä on jo korkattu tutuissa Kuortaneen urheiluopiston maisemissa. Päävalmentaja Mauro Berruton kuudes kausi maailman huippua kohti koko ajan kiipeävän miesten maajoukkueen kanssa käynnistyi maanantaina viidentoista maajoukkuemiehen kanssa.

Yhteisen hikoilun päämääränä on menestyminen toukokuun EM-karsinnoissa Latviassa ja Kreikassa sekä maailman huippujen vahva haastaminen maailmanliigassa kesä-heinäkuussa.

- Sanoisin, että tämä kesä on uusi startti. Paljon uusia kasvoja kentällä ja myös joitakin uusia asioita on luvassa. Näkisin tämän valmennuskauteni kolmantena ikäpolvena. Käytämme kesän saavuttaaksemme tavoitteemme eli EM-lopputurnauspaikan ensi vuodeksi sekä maailmanliigan paikan vakauttamisen myös tuleviksi kausiksi. Samalla katsomme jo tulevaisuuteen eli Lontoon olympialaisiin 2012 ja mahdollisiin omiin EM-kisoihin 2013, Berruto tiivistää.

Kuortaneen maisemiin Berruto, muu henkilökunta sekä joukkue asettui tyytyväisenä.

- Kuortane on yksinkertaisesti sanottuna meidän kotimme. Tunnemme olomme täällä aina tervetulleiksi ja täällä olemme rakentaneet kaiken sen mitä suomalaisessa maajoukkuelentopallossa on tapahtunut viimeisen viiden vuoden aikana. Kuortane on suomalaisen lentopallon jalokivi, Etelä-Pohjanamaan maisemissa pelin ulkopuolellakin viihtyvä italialaisvalmentaja kehuu.

Aikataulu kiireinen

Miesten lentopallomaajoukkueella on vain kolme viikkoa valmistautumisaikaa ennen Latvian Riikassa 21.-23.5. pelattavaa ensimmäistä EM-karsintaturnausta. Tästäkin ajasta osalta pelaajia lohkaistaa pois suuri palanen jatkuvien seurajoukkueiden pelin takia. Puolassa pelaavan hakkuri Mikko Oivasen ja Kreikassa pelaavien Olli Kunnarin, Olli-Pekka Ojansivun sekä Matti Hietasen saapuminen maajoukkueen vahvuuteen saattaa jäädä kovinkin lähelle karsintojen alkamista.

- En voi tehdä asialle mitään, joten voimme vain odottaa. Etenkin hakkuriosastolla on vaikeaa, kun Oivanen, Ojansivu ja Hietanen ovat kaikki poissa, Berruto myöntää.

Muutenkin ajan rajallisuus on Berrutolle kaikkea muuta kuin positiivinen asia.

- Tilanne on kyllä sama muillekin. Me keskitymme nyt kahteen asiaan: pysymään terveinä ja tekemään valtavasti töitä joukkuepelimme eteen. Totta kai fysiikan treenaaminen on nyt toissijainen asia, koska yhteispeli täytyy löytyä. Olen kuitenkin optimistinen asian suhteen.

Maajoukkue leireillee Kuortaneella ennen siirtymistä Tampereelle 13.6. pelattavaan Ruotsi-otteluun.

Karsinnoista voittaja EM-kisoihin 2011

EM-karsinnat pelataan toukokuun loppupuolella Latvian Riikassa ja Kreikan Iraklionissa. Suomen kanssa kisapaikasta 2011 EM-lopputurnaukseen pelaavat Latvia, Kreikka ja Iso-Britannia tai Azerbaidzan. Iso-Britannia ja Azerbaidzan pelaavat 1. kierroksen ottelut 8. ja 15. toukokuutaja parin voittaja selviää lohkon neljänneksi joukkueeksi

Lohkon voittaja saavuttaa kisapaikan suoraan ja lohkokakkonen selviää jatkokarsintoihin syyskuuksi. Tuolloin Suomen lohkon kakkonen kohtaa kakkosen lohkosta, jossa pelaavat Italia, Turkki, Vako-Venäjä ja Modova tai Romania.

Maailmanliiga puolestaan käynnistyy heti viikkoa EM-karsintojen jälkeen eli 5.-6. kesäkuuta Egyptin saapuessa Tampereelle. Maailmanliigaa pelataan kuutena perättäisenä viikonloppuna ja Suomen muut vastustajat ovat olympiavoittaja USA ja Venäjä. USA pelaa Tampereella 11.-12.6. ja Venäjä 2.-3.7.


Suomen lentopallomaajoukkueen otteluohjelma

EM-karsinnat
Riika, Latvia: EM-karsintojen 1. turnaus.

21.5. 18.00 Kreikka - Suomi
22.5. 20.30 Suomi - Iso-Britannia / Azerbaidzan
23.5. 18.00 Latvia - Suomi

Iraklion, Kreeta, Kreikka: EM-karsintojen 2. turnaus.
28.5. 18.00 Iso-Britannia / Azerbaidzan - Suomi
29.5. 18.00 Latvia - Suomi
30.5. 20.30 Suomi - Kreikka

3.-5.9. ja 10.-12.9. EM-karsintojen mahdolliset jatkokarsintaottelut.

Maailmanliiga
5.6. klo 18.30 Tampere. Suomi-Egypti.
6.6. klo 16.00 Tampere. Suomi-Egypti.
11.6. klo 18.30 Tampere. Suomi-USA.
12.6. klo 18.30 Tampere. Suomi-USA.
18.6. klo 18.00 Kaliningrad. Venäjä-Suomi.
19.6. klo 18.00 Kaliningrad. Venäjä-Suomi.
25.-26.6. Hoffman Estates (Chicago), Illinois. USA-Suomi.
2.7. klo 18.30 Tampere. Suomi-Venäjä.
3.7. klo 18.30 Tampere. Suomi-Venäjä.
7.7. klo 20.00 Kairo. Egypti-Suomi.
8.7. klo 20.00 Kairo. Egypti-Suomi.
21.-25.7. Cordoba, Argentiina. Maailmanliigan lopputurnaus.

Lentopalloliiton (Toni Flink) tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle