Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tapio Luusua päättää menestyksekkään kumparelaskijan uransa

 
Tapio Luusua päättää menestyksekkään kumparelaskijan uransa

Kumparelaskija Tapio Luusua, 28, on ilmoittanut lopettavansa urheilu-uransa. Rovaniemellä asuva ja Pyhätunturin Slalomseuraa edustaneen Luusuan tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä avoimia.

”Ihan ensin jatkan pitkää kesälomaa, joka alkoi viimeisen maailmancupin kisan jälkeen. Nyt on aika nauttia olosta, kun ei tarvitse aikatauluttaa kaikkea”, Luusua sanoi.

Urheilu-uransa aikana määrätietoinen Luusua opiskeli itsensä kauppatieteiden maisteriksi Lapin yliopistossa pääaineenaan laskentatoimi.

”Kaikki kurssit on tehty, myös gradu on valmis. Laskut jatkuvat tulevaisuudessakin tavalla tai toisella: oman alan töitä täytyy varmaan syksyllä hakea”, jatkoi Luusua luottavaisena.

Luusuan menestyksekäs ura oli pitkä, vaikka hän kärsikin 2000-luvun puolivälissä loukkaantumisista ja joutui jättämään kilpailukausia kesken. Päällimmäisenä urheilu-urasta Luusuan mieleen ovat jääneet kilpailumenestyksen lisäksi olympialaiset.

”Kokonaisuudessaan hienoja kokemuksia on jäänyt mieleen. Totta kai elämänkokemusta on kertynyt ja vaikka paljon reissattiin samoissa kisapaikoissa, niitä katsoi joka vuosi hieman eri kantilta. Nyt sitä on itsellä käsitys siitä, mihin itse tässä maailmassa sijoittuu”, pohti Luusua urheilu-uran kartuttamaa näkemystä.

Luusua laski urallaan lähes sata maailmancupin starttia, ensimmäisen jo vuonna 1999 Tandådalenissa Ruotsissa. Pitkän uran kohokohta osui vuoden 2009 maailmanmestaruuskilpailuihin. Japanin Inawashirosta Luusua matkusti kotiin kahden MM-mitalin kanssa, kun hän kumpareissa voitti hopeaa ja parikumpareissa pronssia.

Vuonna 2000 Luusua voitti Italian Ovindolissa nuorten MM-kultaa. Maailmancupin ensimmäinen osakilpailuvoitto tuli vuonna 2002 joulukuussa Rukalla. Kaksi vuotta aiemmin hän oli kuitenkin kivunnut jo palkintopallille Ranskan Tignes’n maailmancupissa ollen tuolloin kolmas.

Urallaan Luusua edusti Suomea kaksissa olympialaisissa. Salt Lake Cityssä vuonna 2002 Luusua laski upeasti viidenneksi. Vancouverin olympialaisista sijoitukseksi jäi 21. sija. Torinon talvikisat vuonna 2006 Luusua joutui jättämään väliin loukkaantumisen vuoksi.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle