Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Freestylen maajoukkueet valittu: joukkueissa mukana nuoruutta ja kovaa kokemusta

 
Freestylen maajoukkueet valittu: joukkueissa mukana nuoruutta ja kovaa kokemusta

Freestylen uusi olympiadi alkaa monenlaisin uudistuksin. Yhtenä merkittävimmistä kehittämiskohteista on junioriurheilijoiden päivittäisen harjoittelun laadun nostaminen yhteistyössä lajiliiton ja seurojen kanssa. Konkreettisina toimina on muun muassa ammattivalmentajien lisääminen nuorten valmennukseen.

Ski Sport Finlandin freestylen lajijohtaja Marko Mustonen liputtaa avoimesti nyt vedettyjen strategisten linjausten sekä uuden maajoukkueen potentiaalin puolesta.
”Nyt valitussa joukkueessa on nähtävissä sitä samaa potentiaalia, mitä menneiden vuosien menestysjoukkueessa oli. Päivitetyn strategian mukaisesti joukkuevalinnoissa on huomioitu urheilijoiden edellytykset laskea maailman huipulla nyt tai omata selkeä potentiaali lähitulevaisuudessa nousta kärkinimien joukkoon.”

Kumparejoukkueesta löytyy sekä nuoruutta että kokemusta. Maajoukkuevalinnoissa tuore päävalmentaja Sami Mustonen on painottanut urheilijoiden omaa motivaatiota ja sitoutumista ja on valmis muutoksiin myös valmennuskäytännöissä. Valitut urheilijat edustavat motivoitunutta joukkoa, joka niin fyysisiltä kuin henkisiltä ominaisuuksiltaan on matkalla kohti maailman kovinta kumparelaskukärkeä.
”Fyysisten ominaisuuksien kehittämisen aika on juuri nyt. Tulevana kesänä panostamme vahvasti myös uusien ja vaikeampien hyppyjen harjoitteluun. Asiat täytyy tehdä oikeassa järjestyksessä, oikotietä ei ole”, päävalmentaja Sami Mustonen kertoi tulevista painopistealueista freestylen SM-kisojen yhteydessä huhtikuun alussa.

Ski cross ja Half pipe -joukkueissa jatkavat tutut urheilijat. Crossilaskija Jouni Pellinen jäi loukkaantumisen vuoksi pois olympialaisista, joten kilpailunälkää 26-vuotiaalla Pellisellä vielä on. Half pipe on vahva ehdokas uudeksi olympialajiksi vuoden 2014 talvikisoihin. Suomen maajoukkuekaksikko AJ Kemppainen ja Kalle Leinonen edustavat lajin ehdotonta maailman parhaimmistoa.

Freestylen huippu-urheilun valmennusta keskitetään tulevaisuudessa lajin valmennuskeskukseen, jossa kaikkiin osalajeihin pyritään luomaan huippuolosuhteet. Valmennuskeskuksen lisäksi uudet lajilinjaukset parantavat olosuhteita ympäri Suomen niin, että eteläisessä, keskisessä ja pohjoisessa Suomessa on keskuksia, joista löytyvät huippu-urheilun harjoitteluun soveltuvat suorituspaikat.

Freestylen maajoukkueet kaudelle 2010/11
Kumparelasku

Kiramo Arttu, Jyväskylän Freestyle Seura
Lahtela Juuso, Avalanche Ski Club (Kemijärvi)
Miettunen Ville, Avalanche Ski Club (Kemijärvi)
Penttala Jussi, Freestyleseura Moebius (Helsinki)

Ski cross
Haukkala Juha, Seinäjoen Hiihtoseura
Pellinen Jouni, Imatran Urheilijat

Half pipe
Kemppainen Antti-Jussi, Ruka Slalom Freestyle (Kuusamo)
Leinonen Kalle, Tampereen Slalom Seura

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle