Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lasse Eriksson Sveitsin hopeajoukkueen valmentajaksi

 
Lasse Eriksson Sveitsin hopeajoukkueen valmentajaksi

Poikien U19 salibandymaajoukkuetta yhdeksän vuotta valmentanut Lasse Eriksson, 42, on tehnyt vuoden mittaisen valmentajasopimuksen Sveitsin liigassa tällä kaudella hopealle sijoittuneen HC Rychenberg Winterthurin kanssa.

- Koen Rychenbergin todella suurena mahdollisuutena kehittyä ihmisenä ja valmentajana. Olin todella otettu heidän yhteydenotostaan, ja heidän tarjoamasta mahdollisuudesta valmentaa Sveitsin pääsarjassa, kertoo Eriksson, joka tunnetaan parhaiten työstään nuorten pelaajien kehittäjänä.

Hän valmensi yhdeksän vuotta poikien U19 maajoukkuetta, jonka mukana Eriksson saavutti MM-kullan (2003), kaksi MM-hopeaa (2005 ja 2009) ja pronssin (2007). Menestystä on tullut myös seurajoukkueiden puolella. Vuonna 2000 Helsingin IFK voitti ensimmäisenä suomalaisjoukkueena miesten Eurooppa Cupin hänen alaisuudessaan ja Tapanilan Erän Eriksson nosti Salibandyliigaan keväällä 2003.

Lasse Eriksson on Salibandyliiton palveluksessa valmennus- ja koulutuskoordinaattorina vastaten mm. nuorten pelaajien kartoitus- ja seurantajärjestelmän kehittämisestä (Pohjola cup, Pikku Pohjola cup, Talenttileirit). Lisäksi hän on toiminut valmennuskouluttajana. Viime syksystä lähtien hän on ollut myös Porvoon Salibandyseuran osa-aikainen valmennuspäällikkö. Käytännön valmennustyöstä Eriksson ehti olla sivussa vuoden verran, kunnes veri veti taas "haalarihommiin".

- Kaikki tapahtui todella nopeasti ja sopimukseen päästiin parin viikon neuvottelujen jälkeen. Lähden Sveitsiin haastamaan itseni valmentajana ja ihmisenä. Hauska kääntää uusi lehti elämässäni, hän iloitsee.  Sopimus on vuoden mittainen, joka sisältää option seuraavasta vuodesta. Valmennuspesti mahdollistui, kun työnantaja myönsi hänelle virkavapauden ensi vuoden huhtikuun loppuun saakka. Eriksson ottaa joukkueen vetovastuun 1. elokuuta alkaen.

HC Rychenbergin urheilutoimenjohtaja Patrick Albrecht on tyytyväinen värväykseen.
- Eriksson on ammattimies, todellinen täysosuma meille. Hän tulee tuomaan mukanaan uusia ideoita. Kakkosvalmentajana tulee toimimaan pitkäaikainen maajoukkuepelaaja Thomas Weber.

Eriksson on sveitsiläisseuran historian ensimmäinen ulkomaalainen valmentaja. Hän lähtee toukokuussa tutustumaan uuteen työympäristöönsä, mutta ensimmäinen tehtävä on jo annettu.
- Seurajohto ilmoitti, että se haluaisi riveihinsä myös suomalaissentterin, joten kai tässä pitää ryhtyä katsastamaan millaisia vaihtoehtoja on tarjolla, hän naurahtaa.

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle