Suomi Euro Hockey Tourin ja LG Hockey Gamesin voittoon

Sunnuntain Ruotsi-Suomi –ottelusta ei muodostunut elämää suurempaa kiekkodraamaa. Jo ennen ottelua turnausvoiton sekä koko EHT-mestaruuden varmistanut Suomen joukkue ei saanut parasta irti koneistostaan. LG Hockey Gamesin kaksi aiempaa ottelua hävinnyt Ruotsi voitti reilun 10 000 katsojan riemuksi Suomen luvuin 3-2.

Ensimmäisen erän antia olivat Leijonien musta puoliminuuttinen sekä konkaripakki Petteri Nummelinin viuhuva rannelaukaus Ruotsin maalin yläpelteihin. Ajassa 6.04 Ruotsi johti 1-0 ja heti perään aikaan 6.28 syntyi toinen Tre Kronor –maali. Erän puolivälin jälkeen Nummelin kavensi ylivoimalla eräluvuiksi 2-1. Muuten ensimmäiset 20 minuuttia eivät juuri ihmeitä tarjonneet.

Toisessa erässä maalit menivät tasan 1-1. Suomen tasoitusmaalista vastasi upean turnauksen pelannut Juhamatti Aaltonen, joka tappeli kiekon väkisin itselleen Ruotsin maalin takana ja lirautti vanhanaikaisella kiekon pömpeliin. Aaltonen valittiin muuten ottelun jälkeen turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi. Tasatilanteessa ei edetty kuin pari minuuttia ja Ruotsi siirtyi jälleen johtoon, tällä kertaa pysyvästi. Ajassa 28.13 syntynyt Ruotsin voittomaali oli alivoimamaali.

Kolmas erä mentiin tasatahtiin ilman maaleja. Leijonat kehittivät ottelun loppuun varsin mallikkaan loppukirin, mutta aika loppui kesken. Vielä kolme sekuntia ennen summerin soittoa Sami Kapaselle aukeni kohtuupaikka, mutta Ruotsin maalivahti Jonas Gustavsson osui taidolla tai tuurilla kiekon tielle. Kauden 2009-2010 viimeinen EHT-peli siis Ruotsille lukemin 3-2.

Ottelun yksi suomalaisista väripilkuista oli Antti Pihlström, joka pelasi todella energisen ottelun ollen alati uhkana Ruotsin pakeille. Pihlströmin urakointi, taklaukset ja väkevä karvauspelaaminen eivät näy tilastoissa, mutta nousevat suureen arvoon joukkueen keskuudessa. Myös tulokaspakki Sami Vatanen voi olla tyytyväinen pelinsä – todella vahva A-maajoukkuedebyytti JYP-nuorukaiselta.