Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen U19-tytöt MM-hopealle Olomoucissa

 
Suomen U19-tytöt MM-hopealle Olomoucissa

Suomi sijoittui hopealle Tshekin Olomoucissa päättyneessä salibandyn U19-tyttöjen MM-turnauksessa. Loppuottelussa Suomi taipui Ruotsille lukemin 4-6 (2-3, 1-0, 1-3).

Pronssiottelussa Tshekki otti ikäluokan ensimmäisen mitalinsa kaatamalla edellisten kisojen maailmanmestari Sveitsin 7-3 (2-1, 2-0, 3-2).

Finaalin alku oli Suomelle vaikea, kun Ruotsi prässäsi ylhäältä asti ja karkasi nopeasti kahden maalin johtoon. Mirja Hietamäki syötti kuitenkin Annamari Lehdon iskemään läheltä maalia kavennuksen, ja Ruotsin Michelle Rydinin napautettua maalivahti Laura Loisan sylistä 3-1 pääsi Kristiina Kauppila lyömään irtopallosta eron ennen taukoa taas yhteen.

Toinen erä jäi tapauksettomaksi, kunnes Suomi pääsi pelaamaan ylivoimalla ja Matilda Nikander laukoi kaukaa ensimmäisen maaottelumaalinsa pallon painuttua lattiaa pitkin ohi Ruotsin maalivahti Elin Jonssonin. Erän loppuun Suomen Laura Rantanen komennettiin jäähylle, ja se kostautui kolmannen alussa Ruotsin ylivoimamaalina. Maalintekosektorissa ahneesti metsästänyt Therese Karlsson kiskaisi Ruotsille 5-3, mutta Suomi nousi vielä kerran puolustaja Laura Mannisen korkean kaukolaukauksen lipsahdettua maalivahdin sormista verkkoon. Tasoitus jäi  kuitenkin hyvistä paikoista huolimatta tekemättä, ja viimeisellä minuutilla Ruotsin Cassandra Edberg sai aloittaa kultajuhlat nostettuaan pallon Suomen tyhjään verkkoon.

- Harmittaa todella paljon erityisesti siksi että meillä oli loistava joukkue ja päästiin näin lähelle tavoitetta, Suomen kapteeni Sanna Roisko nieleskeli pettymystä.
Roisko oli mukana jo edellisissä kisoissa kaksi vuotta sitten Suomen selviytyessä niukin naukin pronssille.
- Nyt meillä oli todella tasainen joukkue jossa oli pelkästään huippupelaajia eikä näkynyt kentällä vaikka joku oli jonkun pelin poissa. Tänään oli alussa vaikeuksia Ruotsin miesvartioinnin kanssa mutta vähitellen päästiin peliin kiinni ja meillä oli kaikki mahdollisuudet voittaa.

- Harmittaa tyttöjen ja koko Suomen salibandyväen puolesta, päävalmentaja Harry Virtanen kertoi.
- Vähän lisää onnea ja oltaisiin nyt kultamitalit kaulassa tuolla. Selkeä tavoite oli voittaa MM-kultaa ja itse uskottiin siihen loppuun saakka mutta ei ihan riittänyt. Iso kiitos tytöille jotka ovat tehneet töitä tämän projektin eteen ja seuroille jotka ovat antaneet heille luottoa ja kokemusta pelaavassa kokoonpanossa. Jos näissä peleissä tahtoo pärjätä, pitää olla pelaajia jotka pelaavat naisten liigassa vastuullisessa roolissa.

Valmentaja Tommi Seikkula myönsi, että Ruotsin taito näkyi kaukalossa.
- Heillä oli ykköskenttä joka oli todella taitava pallon kanssa ja avasi peliä hyvin sekä kakkonen, joka tuli todella kovaa fyysisesti päälle. Taas nähtiin, että näissä pärjäämiseksi pitäisi myös kotimaan sarjoissa sallia kova mutta puhdas fyysinen peli.

Suomi on aikaisemmissa kisoissa ollut 2004 toinen, 2006 toinen ja 2008 kolmas.

Salibandya, Olomouc, Tshekki
U19-tyttöjen MM-turnaus

Loppuottelu Ruotsi - Suomi 6-4 (3-2, 0-1, 3-1)

1. erä: 1.04 Cassandra Edberg (Ida Linné) 1-0, 8.43 Therese Karlsson (Michelle Rydin) 2-0, 10.00 Annamari Lehto (Mirja Hietamäki) 2-1, 12.31
Rydin (Anna Wijk) 3-1, 14.09 Kristiina Kauppila (Hanna-Mari Uimonen) 3-2.
2. erä: 35.52 Matilda Nikander (Sanna Roisko) 3-3 yv.
3. erä: 40.19 Karlsson (Wijk) 4-3 yv, 45.53 Karlsson (Rydin) 5-3, 48.19 Laura Manninen 5-4, 59.28 Edberg (Karlsson) 6-4 tm.

Torjunnat:
Elin Jonsson Ruotsi 1+4+10=15, Laura Loisa Suomi 9+7+6=22.

Jäähyt: Ruotsi 2 min, Suomi 2 min.

Erotuomarit: Marek Novacek ja Ondrej Vasicek, Tshekki.

Yleisöä: 1 138.

Suomen parhaana palkittiin Annamari Lehto.

Suomen maalivahti Laura Loisa arvostettiin turnauksen tähdistökentälliseen. Ruotsi sai mukaan kolme pelaajaa ja Sveitsi sekä Tshekki yhden.

U19-tyttöjen MM-turnauksen All Stars:
Maalivahti: Laura Loisa Suomi
Puolustaja: Jenny Gustafsson Ruotsi
Puolustaja: Emelie Wibron Ruotsi
Laitahyökkääjä: Cassandra Edberg Ruotsi
Keskushyökkääjä: Corin Rüttimann Sveitsi
Laitahyökkääjä: Tereza Urbankova Tshekki

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle