Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Miehet jäivät hopealle opiskelijoiden salibandyn MM-kisoissa

 
Miehet jäivät hopealle opiskelijoiden salibandyn MM-kisoissa

Suomen miesmaajoukkue ei pystynyt uusimaan opiskelijoiden salibandyn MM-titteliä tänään Ruotsin Uumajassa päättyneessä turnauksessa. Suomi johti Ruotsia vastaan käytyä loppuottelua 50 minuutille saakka, mutta länsinaapuri iski kahdesti viimeisellä kymmenminuuttisella ja nappasi MM-kullan nimiinsä luvuin 3-2 (0-2,1-0,2-0).

- Hyvä ja tasainen peli, ei siinä mitään ihmeempää. Kaveri oli parempi, mutta finaali oli myös meidän paras peli täällä ja ehjempi kuin alkusarjassa Ruotsia vastaan (3-6 tappio), kertoi puhelimitse paikan päältä tavoitettu päävalmentaja Petri Kettunen.

Tamperelaista SC Classicia edustava Mikko Leikkanen vei Suomen johtoon ylivoimalla ajassa 7.30 ja Joensuun Josban Petri Väänänen muutti kolme minuuttia myöhemmin luvuiksi 2-0. Siihen Suomen maalitehtailu sitten loppuikin. Tarkka peli piti maalimäärät pieninä. Toisessa erässä Ruotsi osui kertaalleen. Suomi pystyi pitämään johtonsa viimeiseen erään saakka, mutta joutui ottamaan vielä kaksi maalia omiin. Ruotsi kipusi rinnalle Emil Julkusen maalilla ajssa 51.12 ja kotiyleisön sankariksi nousi uumajalaista Umeå City IBK:ta edustava Mattias Mattsson voittomaalilla, johon ei merkitty syöttäjää.

Ruotsin kaksi viimeistä maalia jäivät hampaankoloon.
- Ne tulivat hiukan halvalla. Tasoitusmaalissa pallo kimposi oman pelaajan mailasta takatolpalle, mistä vastustaja sai laittaa pallon tyhjiin. Voittomaalia edelsi meidän vapari keskialueella. Siinä oli meidän huolimaton vaihto, ja kun lyönnin suuntaa muutettiin, vastustaja pääsi yksin läpi. Meillä oli lopussa vielä riittävästi paikkoja viedä ratkaisu jatkoajalle, joten turha jossitella enempää Petri Kettunen toteaa.

Päävalmentajan silmin turnaus meni Suomelta kuitenkin kokonaisuutena kelvollisesti.
- Hävityn finaalin jälkeen ei naurata, mutta taktisesti peli oli hyvää ja vireystila aika lailla sellainen kuin pitääkin. Finaali oli kuudes peli neljään päivään, eikä missään vaiheessa tullut pahoja notkahduksia. Pronssiottelussa Tsekki löi Norjan 9-1. Seuraavan kerran opiskelijoiden MM-tittelistä salibandyssa kisataan kahden vuoden päästä Prahassa.

Opiskelijoiden MM-kisat
13.-16.5. Uumaja, Ruotsi
MM-loppuottelu (miehet)

16.5. Ruotsi - Suomi 3-2 (0-2,1-0,2-0)

1. erä:
7.30 Mikko Leikkanen (Veli-Matti Hynynen) 0-1 yv
10.40 Petri Väänänen 0-2

2. erä:
28.42 Isaac Rosén (Johan Samuelsson) 1-2

3. erä:
51.12 Emil Julkunen (Mattias Mattsson) 2-2
54.34 Mattias Mattsson 3-2

Laukaukset kohti maalia: 21-19
Jäähyt: Ruotsi 1x2 min, Suomi 0 min
Yleisöä: 813

Opiskelijoiden MM-kisoihin voi osallistua 17-28-vuotias korkea-asteen (yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa perustutkintoa suorittava) opiskelija tai aikaisintaan kisoja edeltävänä vuonna kyseisenlaisesta oppilaitoksesta valmistunut.


Takaisin edelliselle sivulle