Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Leijonien tie päättyi puolivälieriin

 
Leijonien tie päättyi puolivälieriin

Tshekki voitti voittomaalikilpailun ja eteni välieriin.

Suomen taistelu Saksan MM-kisoissa sai trillerilopun, kun jatkoon menijää etsittiin lopulta voittomaalikilpailun kautta.

Leijonat saivat ottelulle unelma-alun, kun Petri Kontiola pelattiin vapaaksi heti erän ensimmäisellä minuutilla ja ”Konnan” harhautuksella Suomi siirtyi 1-0-johtoon ajassa 0.55. Esityön Suomen avausmaaliin tekivät Janne Niskala ja Petteri Nummelin.

Avausmaalin jälkeen Tshekki sai pelistä otteen ja hallitsi avauserän tapahtumia ajoittain melko suvereenisti. Taitavat ja fyysisesti väkevät tshekkipelaajat painoivat peliä väkisin Suomen kenttäpäätyyn ja etenkin hyökkääjä Jaromir Jagrin rymistelyt tuottivat leijonapakistolle hankaluuksia. Tshekin rymistelyt eivät kuitenkaan vielä avauserässä tuottaneet tulosta, vaan Pekka Rinne Suomen maalilla oli ohittamaton.

Otteet tasoittuvat

Toiseen erään Suomi muutti hieman keskialueen karvauspeliään, eikä Tshekki enää päässyt samalla tavalla Suomen alueelle. Erä oli ensimmäiseen verrattuna huomattavasti tasaisempi ja Leijonat saivat luotua painetta tshekkivahti Tomas Voukounin vartioimalle maalille. Suomen parhaat tekopaikat toisessa erässä avautuivat yksittäisistä läpiajoista, joita kokeilemaan pääsivät hyökkääjistä Antti Pihlström sekä Lauri Korpikoski.

Ottelun toinen maali näki päivänvalon lopulta päätöserän alussa. Tshekki pyöritti ylivoimapeliään Jussi Jokisen istuessa rangaistusaitiossa estämisestä ja lopulta Jakub Klepis:in komea laukaus yllätti leijonavahti Pekka Rinteen. Ajassa 41.12 syntyneessä tasoitusosumassa osansa kunniasta ansaitsee varakapteeni Jagr, joka teki tilanteessa erittäin hyvin maskia.

Maali toi uutta energiaa Tshekin otteisiin ja pelin hallinta siirtyi jälleen punapaitaiselle joukkueelle. Joukkue onnistui luomaan useita vaarallisia maalintekopaikkoja Suomen maalille, mutta Pekka Rinne piti huikeilla torjunnoillaan Leijonat mukana voittotaistossa.

Ylitöihin

Kun varsinainen peliaika ei tuonut eroa joukkueiden välille, haettiin ratkaisua jatkoajalta. Suomelle avautui jatkoajalla paikka ratkaista ottelu, kun tshekkihyökkääjä Jakub Voracek passitettiin jäähylle kampituksesta ajassa 63.58. Leijonien ylivoima ei kuitenkaan yltänyt tärkeässä paikassa parhaimpaansa ja todelliset huippupaikat loistivat poissaolollaan. Jäähyn jälkeen Rinne esitti jälleen muutamia erinomaisia torjuntoja, jotka siivittivät Suomen mukaan rangaistuslaukauskilpailuun.

Kilpailun aloitti SM-liigassa Oulun Kärppien paitaa kantanut Lukas Kaspar, joka onnistui yllättämään leijonavahti Rinteen ja iski kiekon maaliin. Suomen ensimmäisenä laukojana toimi Jarkko Immonen, joka niin ikään onnistui yrityksessään ja uitti kiekon komeasti sisään Vokounin jalkojen välistä. Toisessa parissa Tshekin Jan Marekin yritys siirsi punapaidat kilpailussa johtoon ja Jussi Jokisen epäonnistuttua kolmannesta parista muodostui ratkaiseva. Pekka Rinne torjui kolmannessa parissa Jakub Klepisin yrityksen, mutta myös Suomi jäi ilman osumaa, kun Petri Kontiolan laukaus päätyi ylärimaan. Tämä tiesi Tshekille voittoa ja samalla Suomen MM-taipaleen katkeamista puolivälieriin.

Jääkiekkoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle