Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje
HPK:ta edustanut Joonas Vihko tekee paluun maajoukkueeseen.

Rullakiekkomaajoukkue Ruotsi-otteluihin 29.-30.5.

 
Rullakiekkomaajoukkue Ruotsi-otteluihin 29.-30.5.

Suomen rullakiekkomaajoukkue aloittaa valmistautumisen juhannuksen jälkeen Karlstadissa, Ruotsissa pelattaviin MM-kisoihin kohtaamalla hallitsevan maailmanmestarin Ruotsin kahdesti.

Suomi lähtee maaotteluihin haastajana Ruotsin ollessa hallitseva rullakiekkomaa viime vuosina. Joukkueessa on seitsemän maajoukkueen ensikertalaista vastapainonaan maajoukkueen vakiokalustoon monet vuodet kuuluneet Sami Markkanen, Aki Tuominen ja Kari Lohtander. Mielenkiintoisena nimenä mukana on viime kaudella HPK:ta edustanut Joonas Vihko, joka tekee paluun rullamaajoukkueeseen usean vuoden tauon jälkeen. 

- "Valitettavasti emme saaneet kaikkia pelaajia, jotka olisimme halunneet rullaleijonien käyttöön. Pelaajat olisivat olleet innolla mukana, mutta tänäkin vuonna jääkiekon SM-liigajoukkueiden suhtautuminen lajiin on ollut valitettavasti kielteistä", toteaa maajoukkueen päävalmentaja Nemo Nokkosmäki. Mukaan on kuitenkin saatu hyvä sekoitus kokemusta ja maajoukkueen ensikertalaisia. Ottelut ovat Nokkosmäen mielestä tärkeä etappi kohti MM-kisoja ja pelaajat saavat vastaansa rullakiekon huippumaan.

Ruotsi-otteluiden lisäksi rullakiekkomaajoukkue leireilee Tikkurilassa 22.-24.6. ja pelaa maaottelun Suomessa leireilevän Australian maajoukkueen kanssa 24.6.

Rullaleijonat matkustaa Ruotsin MM-kisoihin 26.6. ja kisat pelataan 28.6.-4.7. Karlstadissa. Suomen alkulohkossa pelaavat Slovenia, Itävalta ja Ruotsi ja A-sarjan toisessa lohkossa USA, Saksa, Tsekki ja Kanada.

Jääkiekkoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle