Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kolmannen kerran perättäin EM-kisoihin

 
Kolmannen kerran perättäin EM-kisoihin

Miesten lentopallomaajoukkueen asema lajin eurooppalaisessa eliitissä vahvistuu vahvistumistaan. Lauantaina joukkue varmisti paikkansa 2011 syksynä Tsekeissä ja Itävallassa pelattavaan EM-lopputurnaukseen voittamalla karsintalohkonsa. Paikka varmistui jo Latvian kaadolla erin 3-2 (27-25, 14-25, 12-25, 25-14, 15-11), joten sunnuntaisella Kreikka-ottelulla ei ole enää Suomelle merkitystä.

Suomi selviytyi EM-lopputurnaukseen nyt kolmannen kerran perättäin. Moskovassa 2007 Suomi taisteli historiallisesti aina pronssiotteluun asti sijoittuen neljänneksi. Turkissa viime vuonna sijoitus oli 12. ja seuraava mahdollisuus menestyä on siis edessä ensi vuoden syksynä.

- Suomalaiset eivät ehkä vieläkään ymmärrä, kuinka kova saavutus tämä on. Lentopalloa pelataan maailman laajuisesti 220 maassa. Tämä ei ole jääkiekkoa, jota pelataan 10-12 maassa. Ei millään pahalla jääkiekkoa kohtaan, mutta tosiasia. Euroopan taso on todella kova ja me olemme taas mukana lopputurnauksessa, päävalmentaja Mauro Berruto lausui tunnekuohuissaan kisapaikan ratkettua.

Berruto totesi joukkueen tekevän hyvää työtä lajin lisäksi myös koko suomalaiselle urheiluelämälle.

- Tämä joukkue ansaitsee enemmän, kuin mitä se on huomiota saanut. Joukkue on pelannut EM-mitalista, ollut yhden voiton päässä olympiapaikasta ja taistee nyt viidettä vuotta maailmanliigassa, Berruto niittasi.

- Olemme missaanneet yhden asian kuuden vuoden aikana ja se on MM-karsinnat viime syksynä. Yhden asian, Berruto jatkoi.

Viisi ottelua, viisi voittoa

Suomen EM-lopputurnauspaikka tuli tyylillä. Joukkue voitti viisi ottelua perättäin, kolme Riiassa edellisenä viikonloppuna ja nyt kaksi Iraklionissa. Latvian kaatuminen lauantaina oli kovan työn takana latvialaisten ryhdyttyä hurjaan taisteluun niukasti hävityn avauserän jälkeen. Latvia pelasi hurmoksessa kaksi seuraavaa erää lyöden taululle huimat numerot 14-25, 12-25.

Neljäs oli taas täysin Suomen hallintaa Latvian himat kolme erää pelanneen hakkurin Ansis Medeniksen hyydyttyä täysin Suomen torjunnan edessä. Medenis mätti kolmee erään tehot 25/+11, mutta neljäs erä näytti hänelle lukemia 0/-5.

Viidennessä erässä Latvia karkasi jo 6-2- johtoon ennen Suomen saatua peliään taas kulkemaan. Antti Siltalan syöttövuoro ja esitys kaikkiaan päätöserässä oli upea. Myös Mikko Oivanen palasi hakkurina tasolleen ja Suomi kuittasi kisapaikan ensimmäisellä ottelupallollaan pistein 15-11.

Mikko Oivanen keräsi joukkueen suurimman pistesaaliin 22/+17. Lopussa loistanut Siltala sai kasaan 18/+10 ja hyökkäyspäässä hyvin onnistunut Urpo Sivula 19/+11. Keskellä Konstantin Shumov (7/+5) otti viisi torjuntaa ja lopussa syöttönsä löytänyt Matti Oivanen tehot 4/-1. Pasi Hyvärinen uurasti tutusti liberona ja Mikko Esko passarina.

Suomi kohtaa vielä sunnuntaina Kreikan, jolla on panoksena ottelussa todennäköisesti EM-jatkokarsintapaikka. Kreikka pelasi vielä lauantaina myöhäisottelussa Iso-Britanniaa vastaan.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle