Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi taisteli kaksi erää Bulgariaa vastaan

 
Suomi taisteli kaksi erää Bulgariaa vastaan

Suomen lentopallonaiset aloittivat hyvin EM-karsintaottelun vieraskentällä Bulgariaa vastaan. Lopussa kotijoukkueen rutiini riitti voittoon varsin helposti lukemin 3-0 (25-21, 25-19, 25-11).

- Ensimmäinen erä oli meiltä erittäin hyvä. Syöttö, torjunta ja puolustus toimivat, valmentaja Tore Aleksandersen sanoi.

Saimme Bulgarian vastaanoton huonoksi. Erän loppuun tuli 2-3 omaa virhettä, mihin hävisimme sen.

Toisessa erässä Suomen tarkkuus ja paine katosivat muun muassa kuuteen syöttövirheeseen. Silti Suomi oli vielä pisteissä lähellä vastustajaa.

- Rytmi katosi sitten lopullisesti kolmannen erän lukuisiin vaihtoihin, Aleksandersen myönsi.

- Pitää kuitenkin olla realisti. Bulgaria on kotonaan erittäin kova, ja se on ollut täällä paljon parempi kuin ensimmäisenä viikonloppuna. Sunnuntaina on uusi peli edessä, joka merkitsee enemmän.

Suomi kohtaa viimeisessä karsintaottelussa Kreikan. Erävoitto riittää varmistamaan jatkokarsintapaikan syyskuuksi.

Bulgarialainen viheltävä yleisö sai lauantaina ihmetellä Suomen torjuntavoimaa. Riikka Lehtonen pimensi viime kauden seurakaverinsa Perugiasta, Elitsa Vasilevan vaihtopenkille. Sini Häkkinen ja Laura Pihlajamäki saivat myös torjuntansa kohdilleen.

- Ensimmäisessä erässä taisteltiin hyvin. Sitten se jotenkin tyssäsi, Suomen libero Hillaelina Hämäläinen sanoi.

Töitä riitti puolustuksessakin Bulgarian kovien hyökkäysten ja syöttöjen nostamisessa.

- Omia virheitä tuli vielä vähän liikaa ratkaisevissa paikoissa, ja kokemusta puuttui edelleen, Hämäläinen totesi.

Bulgaria pystyi lopussa vaihtamaan lähes koko kakkoskuusikkonsa kentälle ja oli silti selvästi parempi lopussa. Samaa vaihtelua teki hieman Suomikin, vähän kuin säästellen sunnuntain ratkaisevaan Kreikka-peliin.

- Ei sellainen yhtään kuitenkaan kentällä ollut mielessä. Lopun noin selkeä menetys harmittää, Hämäläinen sanoi.

Saara Esko säästeli ainakin vielä tämän pelin selkää vaihtopenkillä. Kreikka-ottelua ajatellen tehdään kaikki mahdollinen, että hänet saataisiin kentälle.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle