Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lainesalo löysi ratkaisijat EM-jatkokarsintoihin

 
Lainesalo löysi ratkaisijat EM-jatkokarsintoihin

Lentopallonaisten tekemisessä eteenpäin menon merkkejä.

Suomen lentopallonaiset etenivät EM-karsintojen kolmannelle kierrokselle. Ratkaisupelissä Kreikka vei voiton 3-2, mutta erävoitot riittivät Suomelle lohkon kakkospaikkaan heidän edellään.

Syyskuun jatkokarsinnassa Suomelle tulee vastaan todennäköisimmin Ranska. Jatkokarsintojen voittajat etenevät EM-kilpailuihin 2011 Italiassa ja Serbiassa.

Suomi sai Kreikkaa vastaan Saara Eskon kentälle mukaan kolmen karsintapelin tauon jälkeen. Esko teki sadannessa maaottelussaan komeat 25 pistettä. Virheitäkin tuli Suomelle kuitenkin tavallista enemmän. Jatkopaikan metsästäminen meni sen takia väkinäiseksi.

- Avauserää johdimme ja annoimme sen pois. Mutta sitten pystyimme kääntämään toisen erän tappiotilanteesta voitoksi, siinä oli päivän hyvä asia, valmentaja Tore Aleksandersen sanoi.

Toiseen erään Suomi vaihtoi passariaan ja kenttäkoostumustaan. Noora Lainesalo tuli aloittaneen Riikka Armisen tilalle. Se toi vielä lisää tahtoa peliin, vaikka siinä ei puutetta ollutkaan. Ykköstykkien oikeanlaisen passitempon löytymisen kanssa oli enemmän tekemistä.

Lainesalo käytti kahta laitapelaajaa Riikka Lehtosta ja Eskoa tasaisesti. Ratkaisuerässä Lehtonen teki kuusi ja Esko viisi pistettä. Suomi joutui todella taistelemaan erävoiton eteen, sillä Kreikka ei juuri virheitä tehnyt.

Lainesalo teki itsekin erään kolme pistettä, ja löysi lisäksi myös Jokisen ja Pihlajamäen tarpeeksi usein keskeltä.

- Jatkopaikan ratkettua näkyi, että joukkue on fyysisesti ja henkisesti aivan loppu kuukauden harjoittelun jäljiltä, ja ammattilaisilla raskas kausi takana, Aleksandersen jatkoi.

Kapteeni Riikka Lehtonen totesi heittelyä tulevan otteisiin liikaa.

- Välillä tehdään aivan upeita juttuja, välillä käydään todella alhaalla. Pääasia kuitenkin että asetettu tavoite, eli jatkopaikka täyttyi, Lehtonen totesi.

- En ymmärrä, miksi päivän esitys ei yltänyt samalle tasolle kuin aikaisemmin näissä karsinnoissa. Olin aistivani paremman valmistautumisen, kapteeni ihmetteli.
.
Syyskuun jatkokarsintaa ajatellen Suomella riittää opeteltavaa. Tore Aleksandersen aikoo kerätä joukkueen kokoon elokuun alussa valmistautumaan EM-paikan metsästykseen. Suomen naiset eivät ole pelanneet arvokisoissa yli kahteenkymmeneen vuoteen.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle