Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje
Salibandyssä käynnistetään B-maajoukkueiden toiminta.

Salibandyyn perustetaan B-maajoukkueet

 
Salibandyyn perustetaan B-maajoukkueet

Salibandyn huippu-urheilustatus vahvistuu, kun B-maajoukkuetoiminta käynnistetään virallisesti niin miesten kuin naisten puolella ensi kaudella. B-maajoukkueen tarkoituksena on valmistaa pelaajia etenkin fyysisesti koviin kansainvälisiin peleihin.

Tärkeänä pontimena B-maajoukkuetoiminnan aloittamiselle on se, että harppaus aikuisten maajoukkueeseen ikäluokkamaajoukkueista on osoittautunut turhan suureksi. Tästä kertoo mm. se, että nykyiseen miesten maajoukkueeseen tiensä on raivannut vain kolme pelaajaa alle 19-vuotiaiden maajoukkueesta sitten kultaisen 1985-86-ikäluokan.
- On havaittu, että liigaseurojen ja maajoukkueen pelitavoissa on sen verran eroja, että vaikka pelaajan taitotaso olisi riittävä maajoukkuetasolle, niin taktisen puolen osalta uuden pelaajan sisäänajo ei ole mutkatonta, taustoittaa Salibandyliiton valmennuspäällikkö Petri Kettunen.
   
- Pelitapavalmiutta tärkeämpänä näen kuitenkin fyysisten valmiuksien kehittämisen,  sillä vaatii valtavasti töitä, jotta lupaavat pelaajat voivat nousta maailman huipulle ja A-maajoukkueeseen. Tuon työn tulee tapahtua seuroissa, mutta pelaajilla tulee olla selkeä käsitys mitä kansainväliset pelit vaativat fysiikalta.
Opiskelijoiden maajoukkueissa toiminta on jo lähellä A-maajoukkuetta, mutta tapahtumia on vähän ja opiskelijastatus sulkee osan potentiaalista kandidaateista ulos. B-maajoukkueen on tarkoitus toimia ikäluokkamaajoukkueen jatkumona 19-25-vuotiaille urheilijoille.

- Kun tämä ikäryhmä pysyy kiinni kansainvälisissä peleissä, motivaatio harjoitteluun pysyy korkeana ja laatuvaatimustaso kasvaa, uskoo Kettunen.

Samalla tarkkailussa on laajempi ryhmä potentiaalisia maajoukkuepelaajia. B-maajoukkue toimii motivaation lähteenä myös seuravalmentajille. Synergiaa maajoukkueiden kesken löytyy lisäksi leirityksissä, joita voidaan pitää yhdistää. Vastaavaa toimintaa ei ole muilla johtavilla salibandymailla. Suomen B-maajoukkuetta on tarkoitus peluuttaa A-maajoukkueen rinnalla kansainvälisinä viikonloppuina.

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle