Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Esko pelaa Egyptiä vastaan maailmanliigassa

 
Mikko Esko pelaa Egyptiä vastaan maailmanliigassa

Lentismiehillä parhaat voimat Egyptiä vastaan

Mikko Esko pelaa sittenkin maailmanliigan avausviikonvaihteen tärkeät ottelut.

Ensi viikonvaihteessa alkavan lentopallon maailmanliigan avausviikonlopun tärkeys näkyy myös Suomen joukkueen kokoonpanossa. Ennakkoon koko kuuden viikon urakasta piti lepoa pitää jo EM-karsinnoista poissa olleen Olli Kunnarin lisäksi myös passari Mikko Eskon. Esko kuitenkin suostui neuvottelujen jälkeen pyörtämään lomapäätöstään ja on mukana Egypti-otteluissa ensi lauantaina sekä sunnuntaina Tampereella.

- Valmennuspäällikkö Antti Paanasen kanssa pääsimme hyvässä hengessä tähän päätökseen. Miettimisen jälkeen lähden tietysti tekemään oman osani tässä tärkeässä haasteessa. Suunniteltu lomamatka siirtyy hiukan eteenpäin ja vaimoltakin tuli myöntävä päätös asiaan, Esko hymyilee.

Eskon perheessä kesäsuunnitelmia muokattiin myös vaimo Saara Eskon suhteen, sillä hänen edustama naisten maajoukkue selviytyi syyskuussa pelattaviin jatkokarsintoihin.

Antti Paananen kiittelee Eskoa suunnitelmiensa muuttamisesta todeten passarin olevan todella tärkeässä roolissa maajoukkueessa.

- Koska maailmanliigan ensimmäiset ottelut tulevat näin nopeasti EM-karsintojen jälkeen, on tärkeää päästä käyttämään samoja pelaajia.

Tärkeät Egypti-ottelut

Maajoukkueen päävalmentaja Mauro Berruto muistuttaa omalta osaltaan maailmanliigan ja Egypti-otteluiden tärkeyttä.

- Egyptin voittaminen on arvojärjestyksessä meidän ykkösasiamme maailmanliigassa tänä kesänä. Haluamme säilyttää paikkamme tässä yhdessä maailman suurrimmista turnauksista myös ensi kaudeksi. Se onnistuu suoraan sijoittumalla lohkossa kolmen parhaan joukkoon, päävalmentaja Mauro Berruto toteaa.

Egyptin lisäksi Suomen lohkossa pelaavat hallitseva olympiavoittaja USA sekä lajin ihan terävimpään kärkeen myös kuuluva Venäjä. Molemmat joukkueet valmistautuvat mitalitoivein syksyllä Italiassa pelattaviin MM-kisoihin. Myös Egypti on mukana MM-lopputurnauksessa.

- Mikko Eskon saaminen mukaan näihin otteluihin on todella tärkeä. Hän on joukkueen tekninen johtaja kentällä. Hän on myös lupautunut tulemaan tarvittaessa viimeisenä viikonvaihteena mukaan Kairon otteluihin, Berruto toteaa.

Päävalmentaja kuitenkin muistuttaa, että ilman Eskoakin joukkueella on sanansa sanottavana USA:ta ja Venäjää vastaan.

- Muistetaan, että Etelä-Amerikassa viime kaudella voitimme ilman Eskoakin Venezuelan ja haastoimme Brasilian tiukkaan taistoon (2-3) niiden kotikentällä.

Hakametsään toivotaan kannustusta

EM-karsinnoissa hienoa työtä tehneeseen 12 pelaajan ryhmään liittyy keskiviikkona Tampereella alkavassa valmistautumisjaksossa keskitorjuja Henri Tuomi ja yleiepelaaja Jari Tuominen. Lisäksi vielä epäselvää on nilkaansa sunnuntaina loukanneen Konstantin Shumovin ja selkäänsä potevan Simo-Pekka Ollin tilanne. Kaksikon kuntoa seurataan tiiviisti heidän ollessa joukkueen mukana Tampereella..

Berruto toivoo joukkueelle tukea myös katsomon suunnalta.

- Toivon, että saamme Hakametsään viime kesästä tuttua tunnelmaa. Joukkue tarvitsee tukea erityisesti nyt hyvän startin saamiseksi. Voitot Egyptistä, joka on erittäin hyvä kovia pelejä pelannut joukkue, olisivat todella tärkeitä. Vastustajan nimi ei saa olla tärkein asia, vaan oman joukkueen kannustaminen, Berruto toteaa.

Pelillisen menestyksen lisäksi maailmanliigassa pysymisen ehtona on myös toimivat kotiottelut, joissa on tarpeeksi katsojia.

- Katsojatavoite on 3000 katsojan keskiarvo, jonka eteen teemme kovasti töitä. Toivottavasti suomalaiset urheilufanit vastaavat huutoon edellisvuosien tapaan ja maailmanliigan jatkopaikka ei jää ainakaan katsojaluvuista kiinni, Paananen kertoo.

Paananen muistuttaa myös pelin laadun kovuudesta tänäkin kesänä.

- Maajoukkueemme pelaa kovalla kansainvälisellä tasolla ja pelaajamme kuuluvat maailman eliittiin, joka ei ole itsestään selvyys suomalaisessa joukkueurheilussa. Näitä esityksiä kannattaa tulla seuraamaan

Suomi - Egypti, lentopallon maailmanliigaa Hakametsän jäähallissa Tampereella 5.-6. kesäkuuta. Lauantaina ottelu alkaa kello 18.30 ja sunnuntaina 16.00.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle