Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Freestylen nuorten MM-kisat Suomeen, Suomun maailmancupille myös jatkoa

 
Freestylen nuorten MM-kisat Suomeen, Suomun maailmancupille myös jatkoa

Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) kokouksessa Turkin Antalyassa myönnettiin eilen illalla Suomeen jälleen yhdet hiihtolajien maailmanmestaruuskilpailut. Jyväskylän Laajavuori isännöi 19. ja 20. maaliskuuta 2011 freestylen nuorten MM-kilpailuja kumpareiden ja parikumpareiden osalta.

”Kumparelaskussa on menossa sukupolvenvaihdos ja suuri määrä lahjakkaita nuoria laskijoita on kasvamassa kohti maailman huippua. Nuorten MM-kisat ovat erinomainen näyttämö kertoa suomalaisesta kumparelaskuosaamisestamme”, kertoi Ski Sport Finlandin freestylen lajijohtaja Marko Mustonen Turkista.

Laajavuoressa nuorten MM-kilpailuja on järjestetty edellisen kerran vuosina 1994 ja 1997.

Suomun maailmancupin aikataulu vahvistettiin

Kansainvälinen freestylekausi 2010/11 avataan jälleen Suomesta ja Suomulta, kun maailmancupin kumpareavaus lasketaan 11.12.2010. Viikkoa aikaisemmin kilpaillaan kaksi Eurooppa-cupin osakilpailua 4.-5.12.2010.

”Suomi on aktiivisesti mukana freestylehiihdon kehittämisessä ja siksi kansainvälisten kilpailujen saaminen Suomeen on tärkeää. Suomi palautettiin kumparelaskun maailmancupkalenteriin menneellä kaudella ja nyt sille on luvassa jatkoa”, Mustonen jatkoi tyytyväisenä.

Half Pipea ehdotetaan uutena suksilajina olympialaisiin vuonna 2014

Tänään perjantaina FIS:n kongressissa Turkissa tehtiin myös tuore päätös uusien hiihtolajien ehdottamisesta olympiaohjelmaan. Kongressi on päättänyt ehdottaa Half Pipea Sotsin vuoden 2014 olympiakilpailuihin uudeksi lajiksi.

Suomalaisittain päätös on odotettu, sillä suomalaiset Antti-Jussi Kemppainen ja Kalle Leinonen ovat tällä hetkellä maailman kärkilaskijoita. Myös harrastajamäärät New School -hiihdossa ovat kasvaneet useilla sadoilla laskijoilla vuosittain.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle