Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Petri Kettusesta miesten salibandymaajoukkueen päävalmentaja alkuvuodesta 2011

 
Petri Kettusesta miesten salibandymaajoukkueen päävalmentaja alkuvuodesta 2011

Petri Kettusesta, 39, tulee Petteri Nykyn seuraaja miesten salibandymaajoukkueen päävalmentajana alkuvuodesta 2011. Kettusen sopimus on kaksivuotinen. Hän johdattaa Suomen miehet vuoden 2012 Sveitsin MM-kisoihin.

Tällä hetkellä Kettunen toimii joulukuun MM2010-kisoihin valmistautuvan miesmaajoukkueen valmennustiimissä.
- On äärimmäinen kunnia päästä maajoukkueen vastuuvalmentajaksi, mutta tällä hetkellä fokus on täysin siinä, että voitetaan MM-kulta kotikisoissa. Tarkemmat maajoukkueen jatkosuunnitelmat teen kotikisojen jälkeen, Kettunen painottaa.

Kettunen toimii maajoukkuesalibandyn ytimessä vastaten osaltaan miesten maajoukkueen valmennuksen suunnittelusta ja otteluissa peluuttamisesta.

Pitkän taustansa ansiosta hän tuntee pelaajiston ja liigavalmentajat hyvin, mikä antaa hyvän lähtökohdan uudelle pestille. Päävalmentajan roolin Kettunen näkee pelaajien kehittäjänä lajin ehdottomalle huipulle, jossa tiiviillä pelaajatarkkailulla on tärkeä tehtävä. Työ vaatii myös tiivistä vuoropuhelua seuravalmentajien kanssa.

- Työ tehdään pitkälti seuratasolla, mutta päävalmentajana haluan painottaa mitä menestys kansainvälisellä huipulla vaatii. Olen vaativa, yhteistyökykyinen ja kokonaisvaltaisesti urheilun ehdoilla toimiva valmentaja, hän listaa ominaisuuksiaan.

Salibandyyn on vastikään perustettu B-maajoukkuetoiminta, sekin on pitkälti Petri Kettusen ajama uudistus hänen toimiessaan Salibandyliiton valmennuspäällikkönä vastuualueenaan huippu-urheilu.
- Tarvitsemme väliportaan poikien ja miesten välille. Uskon, että B-maajoukkue toimii tässä tarkoituksessa mainiosti, hän perustelee.

Kettusella on vankka valmentajatausta salibandyn parista. Hän on toiminut Joensuun Josban päävalmentajana kuusi vuotta. Matkaan mahtuu myös kaksi vuoden mittaista pestiä Sveitsin pääsarjassa pelaajavalmentajana ja valmentajana. Salibandyliiton palveluksessa Kettunen on toiminut vuodesta 1997 lähtien, pitkään Savo-Karjalan aluetoiminnasta vastaavana toimihenkilönä, ja viimeiset kaksi vuotta valmennuspäällikkönä.

Petri Kettunen jättää kuitenkin kesän aikana valmennuspäällikön tehtävät, kun hän aloittaa elokuussa Itä-Suomen liikuntaopiston valmentajan ammattitutkinnon koulutuksen johtajana ja opettajana Joensuussa. 
- Teen valmennuspäällikön tehtäviä uuden toimeni ohella vuoden loppuun saakka, kunnes  tehtäväni seuraaja Salibandyliitossa on valittu, hän tarkentaa. 

Pelaaja-urallaan Kettunen edusti uskollisesti kotiseutunsa salibandy-ylpeyttä Joensuun Josbaa, missä hän saavutti kaksi SM-kultaa 1990-luvulla. Maajoukkueessa kohokohdaksi jäi vuoden 1995 EM-kulta. Muihin Kettusen harrastuksiin kuuluu mm. suunnistus. Tänään hän on taas mukana Jukolan viestissä, johon hän on osallistunut yhtäjaksoisesti vuodesta 1988 lähtien Kalevan Rastin joukkueissa.

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle