Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentopallomiehet olympiavoittajien juhannusvieraina

 
Lentopallomiehet olympiavoittajien juhannusvieraina

Jääkiekon Stanley Cupin juhlista juuri toipunut Chicago isännöi Suomen miesten lentopallomaajoukkuetta tällä viikolla. Maajoukkue on valmistautunut Hoffman Estaten esikaupunkialueella perjantaiseen ja lauantaiseen olympiavoittaja USA:n kohtaamiseen huolella. Juhannus sujuu siis tuttuun tapaan maajoukkueelta ulkomailla pelien merkeissä.

USA on vahvistunut sitten kaksi viikkoa sitten Tampereella pelattujen ensimmäisten otteluiden kahdella olympiavoittajalla, kun kapteeni/yleispelaaja Reid Priddy ja hakkuri Clayton Stanley liittyivät mukaan viime viikoksi Egyptiä vastaan pelattuihin otteluihin.

Suomen päävalmentaja Mauro Berruto pitää kaksikkoa todella kovina vahvistuksina ja erityiskehut saa Priddy.

- Priddy on mielestäni yksi maailman parhaista pelaajista ja olen aina halunnut saada hänet seurajoukkueisiini. Upea pelaaja: tasainen ja erinomainen kaikilla osa-alueilla. Stanleylla taas on enemmän ylä- ja alamäkiä. Totta kai hän on yksi maailman parhaista hakkureista. Eniten minua pelottaa hänen vahva aloitussyöttö.

Suomen miehistö on sama kuin viime viikonloppuna Venäjällä. Mukana on 13 pelaajaa eli Kaliningradissa peleissä nähty tusina sekä kolmas passari Jani Sippola. Berruto näki Venäjällä ajoittain pirteän Suomen ja sellaista hän haluaisi nähdä myös Chicagon helteen ja ukkosen keskellä viikonvaihteessa.

- Haluan nähdä samanlaisen Suomen kuin Venäjällä voittoerässä: samanlaista tasoa ja asennetta. On vaikeaa pitää tällä hetkellä taso sellaisena. Jos vain nautimme pelistä ja pelaamme omalla tasollamme, voimme varmasti voittaa minkä tahansa erän.

Pisteiden saaminen olisi tärkeää kilpajuoksussa Egyptin kanssa. Venäjä johtaa lohkoa yhtä vailla täydellä potilla (17) ja USA:n pistesaalis on 11. Suomella on kasassa Egyptiltä otetut neljä pistettä ja Egypti on pisteen perässä kolmessa.

- Kaksi erää missä tahansa pelissä tietäisi sarjapistettä ja ne ovat todella tärkeitä. Tampereella emme olleet onnekkaita, joten jos tällä kertaa ansaitsisimme onneakin.

Suomi kohtaa USA:n Chicagon Hoffman Estatessa Sears Centerissä perjantaina 25.6. ja lauantaina 26.6. kello 18 paikallista aikaa (kello 3 aamuyöstä Suomen aikaa). Ottelut nähdään suorina lähetyksinä Nelonen Sport Prolta ja jälkilähetyksinä Nelonen Sportilta illalla kello 21 alkaen.

Suomen joukkue Chicagossa (pelirooli, maaottelumäärä)
1 Jesse Mäntylä L/YP 22
2 Eemi Tervaportti P 13
4 Olli-Pekka Ojansivu H 58
5 Antti Siltala YP 103
7 Matti Hietanen YP/H 136
8 Jari Tuominen YP 14
9 Simo-Pekka Olli P 57
10 Jani Sippola P 0
11 Henri Tuomi KT 11
15 Matti Oivanen KT 113
16 Urpo Sivula YP 67
18 Jukka Lehtonen KT 55
19 Pasi Hyvärinen L 38

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle