Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Taistelu jäi tällä kertaa palkitsematta

 
Taistelu jäi tällä kertaa palkitsematta

Lentopallomaajoukkue jatkoi hyviä otteitaan lauantaina maailmanliigan kamppailussa USA:ta vastaan Chicagon Hoffaman Estatesissa. Tällä kertaa rutistus ei kuitenkaan riittänyt sarjapisteisiin perjantain tapaan, kun olympiavoittaja kuittasi voiton erin 3-1 (25-21, 18-25, 25-19, 25-23).

Ottelu oli kaikkiaan samaa tasoa kuin perjantainen, mutta tällä kertaa pallot pomppivat ratkaisevissa paikoissa enemmän kotijoukkueelle. Hakkuri Clayton Stanley (19/+5) oli loppua kohden kovempi kuin avauspelissä.

Urpo Sivula oli jälleen hakkurin tontilla vahva. 31 pistettä perjantaina tehnyt Sivula mätti nyt 22 pistettä (+9). Antti Siltala osoitti jälleen olevansa paha piikki vastustajien lihassa tehden 15 pistettä. Matti Oivanen sai tällä kertaa keskellä enemmän vastuuta ja hänen syöttönsä ovat tällä hetkellä maailmanliigan valioluokkaa.

Suomen taistelu maailmanliigan karsintoihin joutumista vastaan sai viikonlopun aikana kuitenkin erittäin paljon lisäpuhtia pelillisesti sekä myös kahden perjantaina hankitun sarjapisteen verran.

Ailahtelevaa peliä

USA teki avaukseensa perjantaihin nähden yhden muutoksen, kun 205-senttinen Matt Anderson otti toisen yleispelaajan paikan Illinoisin oman miehen Sean Rooneyn sijasta. Suomi sen sijaan aloitti samalla seitsikolla kun perjantaina (Tervaportti, Sivula, Siltala, Hietanen, Lehtonen, Ma.Oivanen, Hyvärinen).

Ensimmäinen erä oli Suomelta hermostuneempaa peliä kuin perjantain avauspelissä. Matti Oivasen hurjilla syötöillä ja hyvällä torjuntapelillä Suomi kuitenkin pääsi vielä pisteen päähän (20-21), kunnes USA rutisti erävoittoon syöttövaihdolla kentällä tulleen Evan Patakin erinomaisilla aloituksilla 21-25.

Antti Siltalan taidokkaat lyönnit siivittävät Suomen toisen erän alussa peliin kiinni. Erän lopullinen ratkaisu nähtiin jälleen Oivasen syöttövuorolla ja erä Suomelle selkeästi 25-18. Erityisesti Suomen torjunta parantui voitokkaaseen avauspeliin selkeästi ja pelätty hakkuri Clayton Stanley jäi täysin pihteihin. USA:n tähdistä Reid Priddy joutui polvivaivaisena erän aikana vaihtoon ja hänen tilalleen tuli loppupeliksi Paul Lotman.

Kolmas erä oli Matt Andersonin vahvaa esitystä. Näytön paikan saanut pitkä yleispelaaja johdatti kotijoukkueen selkeään erävoittoon 19-25.

Neljäs era olí tasainen aivan loppupalloille asti, kunnes USA:n torjunta nappasi pari tärkeää pistettä ja kuittasi samalla erävoiton myötä täyden pistesaaliin. USA:n seitsemän torjuntapistettä päätöserään oli Suomelle liikaa.

Suomen lohkon toisessa otteluparissa Venäjä haki perjantain tapaan lauantainakin odotetusti puhtaan voiton Egyptistä Kairossa 3-0 (25-17, 25-12, 25-18). Venäjä saapuu Suomen vastustajaksi ensi viikonlopuksi Tampereelle.

Suomen pistemiehet:
Urpo Sivula 22/+9
Antti Siltala 15/+4
Matti Oivanen 9/0 (3 ässää)
Matti Hietanen 9/-5(3 torjuntaa)
Eemi Tervaportti 5/0 (3 ässää)
Jukka Lehtonen 4/-4

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle