Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen Lentopalloliitto hakee Maailmanlohkon olympiakarsintaturnausta 2012

 
Suomen Lentopalloliitto hakee Maailmanlohkon olympiakarsintaturnausta 2012

Suomen Lentopalloliiton hallitus on päättänyt anoa Kansainväliseltä lentopalloliitolta (FIVB) miesten Maailmanlohkon olympiakarsintaturnauksen järjestämisoikeutta keväälle 2012.
FIVB julisti toukokuussa haettavaksi kaksi Maailmanlohkon olympiakarsintaturnausta. Molempiin turnauksiin osallistuu 4 maata ja turnausten voittajat saavat paikan Lontoon olympialaisiin 2012. Järjestäjämaa saa paikan turnaukseen automaattisesti.

Hakukriteereissä määritellään järjestämiskorvaukseksi vähintään 500 000 USD, jonka kattamiseksi Lentopalloliitto on tehnyt hartiavoimin töitä.

-Tämän turnauksen saaminen Suomeen ja sen kautta tulevat mahdollisuudet edetä Lontoon Olympialaisiin on todella houkutteleva tilaisuus.  FIVB:n vaatima järjestelykorvaus on kuitenkin niin suuri, ettei Lentopalloliitto voi kantaa riskiä yksin. Iloksemme myös Suomen Olympiakomitea ja Opetus- ja kulttuuriministeriö näkivät tilaisuuden ainutlaatuisuuden ja lähtivät merkittävästi omilla toimenpiteillään mahdollistamaan hakua, iloitsee Lentopalloliiton toimitusjohtaja Hanna Iiskola-Kesonen.

Olympiahopeaa Ateenassa 2004 Italian maajoukkueen kanssa saavuttanut päävalmentaja Mauro Berruto pitää hakupäätöstä loistavana uutisena joukkueen kannalta.
-Tämä on niitä uutisia, jotka saavat karvat nousemaan pystyyn. Olen todella ylpeä Lentopalloliiton työstä meidän hyväksemme. Tiedän, millaisia ponnisteluja tällaisen turnauksen järjestelyt vaativat ja olemmekin onnekkaita saadessamme taistella yhdestä jokaisen urheilijan unelmasta näistä lähtökohdista, Berruto toteaa.

-Vain muutamat pelaajat voivat kokea olympialaisten elämää muokkaavan kokemuksen. Itse olen kokenut sen 2004 Ateenassa ja sen turnauksen päätöspäivästä lähtien olen unelmoinut pääseväni kokemaan sen tunnelman uudelleen. Olen varma, että minä ja koko joukkue olemme valmiita antamaan jokaisen hikipisaran tavoitteen saavuttamiseksi, Berruto jatkaa.
Turnaus pelattaisiin Tampereella 18.-21.5.2012. Päätös turnausjärjestäjistä tehdään syyskuun alussa FIVB:n kongressissa miesten MM-kisojen yhteydessä Roomassa.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle