Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi kaatoi maailmanmestari Ruotsin rullakiekon MM-kisoissa

 
Suomi kaatoi maailmanmestari Ruotsin rullakiekon MM-kisoissa

Ruotsi-Suomi  8-9 ja (2-3,2-0,3-2,1-3,0-1)

Suomi ja Ruotsi pelasivat rullakiekon MM-kisojen tähän mennessä kovatasoisimman ja tunnerikkaimman ottelun. Ottelussa oli kaikki mitä kunnon Suomi-Ruotsi-maaotteluhenkeen kuuluukin. Yli 2000 henkinen yleisö eli ottelussa hyvin mukana alkuhetkistä lähtien.

Ensimmäinen erä oli tasainen Ruotsin onnistuen maalinteossa kahdesti tasavajaalla, Suomen maalien tullessa näyttävien hyökkäysten päätteeksi. Toinen erä oli rikkonainen suomalaisten istuessa jäähyllä ruotsalaiset rankaisivat ylivoimatilanteistaan tehokkaasti.

Kolmanteen erään kentälle luisteli sisuuntunut rullaleijonalauma ja kahdessa minuutissa oli Ruotsin johtoasema kääntynyt Suomen eduksi. Jäähyrikkaassa kolmannessa erässä peli näytti jo kääntyvän ruotsalaisille, mutta neljännen erän lopussa Suomi onnistui tasoittamaan runsasmaalisen ottelun 8-8:aan. Neljännen erän lopussa Suomi sai vielä kolmen minuutin alivoiman Joonas Vihkon teloessa Richard Walliinin, mutta siitä selvittiin kunnialla ja edessä oli jatkoaika.
Jatkoajalla Ruotsi sai ylivoiman, muttei onnistunut ratkaisemaan ottelua. Peliä ollessa jäljellä vain 12 sekuntia voitetun hyökkäyspäänaloituksen jälkeen Toni Mäkiaho hiljensi ruotsalaisyleisön lopullisesti. Suomi sijoittui alkulohkossaan toiseksi Ruotsin jälkeen.

Päävalmentaja Nemo Nokkosmäki oli tyytyväinen joukkueen ilmeeseen ja taisteluvoittoon. Perjantaina puolivälierissä Suomea vastaan asettuu Kanada.

Jääkiekkoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle