Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

BMW Beach Volley Pro Tour käyntiin Kuopiosta

 
BMW Beach Volley Pro Tour käyntiin Kuopiosta

Beach volleyn SM-kiertue eli BMW Beach Volley Pro Tour käynnistyy viikonloppuna Kuopiossa järjestettävässä osakilpailussa. BMW Beach Volley Pro Tourilla pelataan tänä kesänä neljä osakilpailua. Kuopin jälkeen ovat viikon väliajoin vuorossa Vaasa (9.-11.7.) ja Lahti (16.-18.7.). Viimeinen osakilpailu pelataan Helsingin Hietaniemen uimarannalla 6.-8. elokuuta.

BMW Beach Volley Pro Tour huipentuu lopputurnaukseen, jossa taistellaan suomenmestaruuksista ja himmeämmistä mitaleista. Lopputurnaus pelataan 13.-15. päivä elokuuta Helsingissä Rautatientorilla.

Kuopion avausturnauksessa pääpelipaikka sijaitsee Satamassa, johon on rakennettu komea beach volley –alue. Muut kentät sijaitsevat Väinölänniemellä ja Uimahallin edustalla. Ottelut alkavat perjantaina kello 16.00, lauantaina kello 9.00 ja sunnuntaina 10.00. Naisten loppuottelu alkaa sunnuntaina kello 15.30 ja miesten 17.00.

- Lähes koko maan kärkipelaajat ovat mukana alusta saakka. Pari poissaoloa on lähinnä kansainvälisistä turnauksista johtuen, mutta kokonaisuudessa alkava kiertue näyttää tasaisemmalta ja mielenkiintoisemmalta kuin vuosiin, sanoo Suomen Lentopalloliiton Beach volley Pro-jaoksen puheenjohtaja Ilkka Lassila.

Mielenkiintoisimmat nimet miesten puolella eivät löydy tällä kertaa alkurankingin kärkipäästä, vaan sijalta yhdeksän kun lentopallomaajoukkueen passari Mikko Esko tekee paluun hiekkakentille yhdessä takavuosien peliparinsa Toni Tuomisen kanssa. Kaksikko otti SM-kultaa ja kansainvälistä menestystäkin vuosituhannen alussa.

- Esko-Tuominen tulee varmasti olemaan kovin haastaja Kuopiossa hallitseville mestareille eli Timo Haavistolle ja Toni Vahelalle. Muita kovia miespareja ovat varmasti Jaakko Keskitalo/Erik Schmidt, kotikentällään pelaavat Jani Säisä/Lasse Maijala sekä Pekka Seppänen/Antti Esko, pohtii Lassila.

Naisten puolella suosikkina turnaukseen lähtee kaksikko Merja Korhonen/Kirsi Hyttinen ja heidän ykköshaastajinaan Riikka ja Hanna Arminen sekä Taru Lahti/Taija Pekkarinen. Naisissa yllätyskortin voi antaa latvialais-suomalaiskaksikolle Anete Krastina / Jana Jaudzema.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle