Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentopallotytöt hakevat EM-paikkaa

 
Lentopallotytöt hakevat EM-paikkaa


Alle 19-vuotiaiden tyttöjen lentopallomaajoukkue pelaa paikasta EM-kilpailuihin viikonloppuna Tampereella.

Neljän maan turnaus pelataan Hakametsän jäähallissa perjantaista sunnuntaihin. Kaksi parasta etenee syyskuun alun EM-kisoihin Serbiassa. Suomen vastustajat ovat Puola, Hollanti ja Valko-Venäjä.

- Hyvin samannäköistä peliä nämäkin vastustajat esittävät, mitä joukkueet toisessa karsintaturnauksessa. Eli aika lähellä mekin olemme Euroopan 15 parhaan maan joukkoa, Suomen valmentaja Mariliisa Salmi ennakoi.

- Altavastaajana toki lähdemme tällaisiin karkeloihin. Meillä ei ole totuttu vielä tämän ikäisissä menestymään, mutta ehkä jo seuraavalla kerralla.

- Taidollisesti emme ole paljon jäljessä. Syöttö- ja vastaanottopeli on kuitenkin ratkaisevassa osassa, ja oma syöttö pitää saada samaan malliin toimimaan kuin huhtikuun karsinnassa.

Silloin Suomi eteni tähän kolmanteen karsintavaiheeseen. Toinen vastaava turnaus pelataan nyt Ukrainassa. Tulevien kisojen EM-lohkot arvottiin jo keskiviikkona suorassa tv-lähetyksessä Serbiassa.

Loukkaantumiset kiusaavat Suomea

Suomen joukkueella on pieniä huolia juuri ennen ratkaisevaa karsintaa. Naisten maajoukkueryhmään kuuluneista Karoliina Kyllösellä on kyynerpäävaivoja ja Pauliina Vilposelle tuli harjoituksissa nilkkavamma.

- Nyt näyttää siltä, että ainakin Vilponen pystyisi pelaamaan hakkuri-yleispelaajan paikallaan, valmentaja Salmi kertoi.

Muita liigassa pelanneita tyttöjen maajoukkueessa ovat Maiju Hiekka (Pieksämäki) ja Saara Tikka (Pieksämäki) ja Taru Lahti (Hämeenlinna).

Suomi harjoitteli alkuviikolla kolme tasaista kohtaamista Sveitsin kanssa, joista tuloksena oli voitto, tappio sekä neljän erän mittainen tasapeli.

- Saimme peliaikaa myös ns. vaihtopelaajille. Valmistautumisjakso on ollut hyvä, kaikkiaan neljän leirin mittainen. Tällaista tämän pitäisi aina olla, Salmi kehui joukkueen tämän hetken harjoittelutilannetta.

Otteluaikataulu Tampereella, kolmas karsintavaihe, Lohko E:
9.7. 16:00 Hollanti - Valko-Venäjä
9.7. 18:30 Suomi - Puola
10.7. 16:00 Puola - Valko-Venäjä
10.7. 18:30 Suomi - Hollanti
11.7. 16:00 Puola - Hollanti
11.7. 18:30 Valko-Venäjä - Suomi

Lohko F:ssä Ukrainassa pelaavat Ukraina, Tsekki, Slovakia ja Sveitsi.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle