Suomen lentopallotyttöjen EM-haaveet kariutuivat

Suomi hävisi Hollannille alle 19-vuotiaiden naislentopalloilijoiden EM-karsintaottelun lukemin 1-3 (25-17, 15-25, 22-25, 17-25). Puola ja Hollanti varmistuivat turnauksesta jo ennen päätöspäivää jatkajiksi syyskuisiin EM-kilpailuihin. Puola voitti aiemmin päivällä Valko-Venäjän 3-0.

Suomi repäisi Hollantia vastaan avauserän lukemin 25-17, vaikka alku oli hyvin tasainen. Toinen erä meni yhtä selkeästi Hollannille 25-15.

Kolmannessa erässä Hollanti tuntui puolustavan kaikki Suomen hyökkäykset aina nin kauan kunnes pallo päättyi jomman kumman virheeseen.

Suomi kiri kertaalleen eron kiinni, mutta Hollanti pääsi uudelleen viiden pisteen johtoon, joka kesti loppuun asti, vaikka Suomi kiri lopussa vielä uhkaavasti lukemiin 22-25.

Neljännen erän Suomi aloitti hyvin, mutta lopussa Hollannin torjunta luki liian helposti Suomen hyökkäykset.

Yvon Belien oli Hollannin voimakas keskipelaaja 18 pisteellään ja Ester De Vries toimi ansiokkaasti hakkurina 16 pisteen arvoisesti.

Suomi sai kentälle hakkurin paikalle Pauliina Vilposen tiistaisesta nilkkavammasta huolimatta. Karoliina Kyllönen aloitti vahvasti yleispelaajana. Koko joukkueen hurmos kesti kuitenkin vain erän.