Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

18-vuotiailla pojilla voitokas kenraaliharjoitus

 
18-vuotiailla pojilla voitokas kenraaliharjoitus

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kukisti lauantain EM-kisakenraalissaan Pasilan urheiluhallilla Viron 75-63 (41-25). Ottelu oli suomalaisittain selkeä parannus joukkueiden perjantaisesta kohtaamisesta, joka sekin päättyi Suomen voittoon.

Perjantai-illan ottelussa Viro onnistui hidastamaan Suomen peliä tuntuvasti luomalla painetta Suomen pallonkäsittelijöihin. Viro iski myös lauantaina paineaallon Suomen pelinrakentajiin Alex Vaenerbergiin (10/1) ja Aleksi Koskiseen (5/4), mutta kaksikko piti pallosta hyvää huolta ja onnistui yksittäisiä sumppuunajoja lukuun ottamatta pitämään suomalaishyökkäyksen hyvin kasassa.

Kaukoheitoissaan perjantaina ontunut Suomi ampaisi jo avausjaksolla kymmenen pisteen johtoon Markus Moleniuksen (10/1) onnistumisten myötä, ja ero kasvoi puoliajan jälkeen 20 pisteeseen. Viro käväisi päätösjaksolla kymmenen pisteen päässä tilanteessa 51-61, mutta Vaenerbergin ja Kalle Naapin (3/0) kolmoset sekä Daniel Dolencin (15/7/2 blokkia) kaksi nostoa korin alta palauttivat ottelun hallinnan suomalaisille.

- Päätimme, että pallosta pidetään paremmin huolta. Viro puolustaa käsillä ja yrittää ottaa koko ajan kontaktia, mutta silloin on vain pidettävä pää kylmänä, arvioi vakaan ottelun pelannut Aleksi Koskinen Suomen otteita.

- Heitto lähti kulkemaan alusta asti ihan eri tavalla kuin eilen ja puolustuksessakin pystyttiin pitämään vastustaja koko ajan perässä.

Myös Suomen pitkän pään osasto onnistui ottelussa hyvin arvosanoin. Dolenc osoittautui jo toisen kerran perättäin liian vaikeaksi pideltäväksi virolaissenttereille, jonka lisäksi Kilian Cato (10/2) tippaili irtopalloja koriin ja loi liikkuvuudellaan tehokkaita screenejä. Perjantaina huilivuorossa ollut Mikael Herbert (5/5) yllätti pariin otteeseen vastustajansa liikkuvuudellaan ja Tommi Huolila (0/7) toi tärkeän panoksen levypallopeliin.

Avausjaksolla kaikki pisteensä heittäneen Moleniuksen lisäksi Osku Heinonen (10/1) oli vireessä kaaren takaa. Heinonen säkitti kolme kolmostaan Suomen irtiottovaiheessa.

Joukkue matkustaa ensi viikolla Israelin Tel Aviviin, jossa pelataan alle 18-vuotiaiden miesten B-divisioonan EM-kisat 22. heinäkuuta - 1. elokuuta.

Viro - Suomi 63-75 (12-21, 25-41, 43-59), alle 18-vuotiaiden poikien maaottelu, Helsinki 17.7.2010

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle