Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Miehet haastavat huippumaa Liettuan EM-karsintojen kenraalissaan

 
Miehet haastavat huippumaa Liettuan EM-karsintojen kenraalissaan

Suomen miesten koripallomaajoukkue kohtaa EM-karsintojen kenraaliharjoituksessaan maailman johtaviin koripallomaihin kuuluvan Liettuan. Perjantaina Siauliaihin matkaava Suomi on voittanut kuluvan kesän kaikki kuusi maaotteluaan sekä yhteensä kahdeksan peräkkäin.

Maajoukkueen päävalmentajan Henrik Dettmannin mukaan Liettua-peli on kovakuntoiselle Suomelle paras mahdollinen haaste ennen ensi viikon torstaina alkavia EM-karsintoja.

- Olemme pyrkineet siihen, että vastustajiemme taso kovenee EM-karsintojen lähestyessä. Liettua on yksi maailman parhaista maajoukkueista, joka edustaa meidän joukkueellemme mallipelitapaa.

Suomi on edennyt valmistavissa maaotteluissa voitosta voittoon. Ensimmäisellä maaotteluviikollaan "susilauma" päihitti Portugalin (70-67 ja 70-61), Belgian (77-63) ja Tunisian (92-68), ja viime viikolla MM-kisajoukkue Kanadan (89-73) sekä Iso-Britannian (81-77).

Viime elokuun EM-jatkokarsintojen Ranska- ja Italia-voitot mukaan lukien Suomi on voittanut jo kahdeksan perättäistä maaottelua.

- Itseluottamuksemme on kasvanut voittojen myötä ja se on näkynyt pelien ratkaisuhetkillä. Aggressiiviseen puolustukseen perustuva pelitapamme parantuu koko ajan, Dettmann kertoo.

Liettua jättisatsauksella MM-kisoihin

Liettuan koripallon tasosta kertoo parhaiten se, että joukkue on raivannut tiensä vaativan seulan läpi olympiakisoihin asti Barcelonan kesän 1992 olympialaisista lähtien. Kesällä 2003 Liettua juhli koripallon Euroopan mestaruutta takamieslegendansa Sarunas Jasikeviciuksen johdolla. Tuoreimman mitalinsa Liettua pokkasi kolme vuotta sitten voittamalla EM-pronssia Espanjassa.

Liettua selviytyi elo-syyskuussa Turkissa pelattaviin MM-kisoihin "villillä kortilla". Vuoden 2007-pronssimitalisti koki viime kesän EM-kisoissa pettymyksen jäätyään 11:nneksi. Liettua onkin tehnyt jättisatsauksen MM-kisajoukkueeseensa.

Päävalmentaja Kestutis Kemzura on nimennyt MM-kisaehdokkaikseen 17 pelaajan ringin, joka vilisee huipputason ammattilaisia, joilla on kokemusta sekä Euroopan huippuliigoista että NBA:sta.

Liettuan MM-kokoonpanon nimekkäimmät pelaajat ovat Toronto Raptorsin kanssa nelivuotisen sopimuksen solminut 203-senttinen laituri Linas Kleiza, Espanjassa pelaavat luottosentterit Robertas Javtokas (211 cm) ja Martynas Andriuskevicius (218 cm), sekä eurooppalaisen koripallon suurimpiin lupauksiin kuuluva 213-senttinen, 19-vuotias Donatas Motiejunas, joka pelasi viime kauden Italian liigaa Benetton Trevison riveissä.

Suomi ja Liettua kohtaavat Siauliaissa lauantaina 31. heinäkuuta klo 21:00.

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle