Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi heräsi liian myöhään Unkaria vastaan

 
Suomi heräsi liian myöhään Unkaria vastaan

Suomen naisten maajoukkue tipahti sunnuntain EM-karsintaottelussa Unkarissa 24 pisteen takaa-ajoasemaan ennen kuin Anni Mäkitalo, Henna Salomaa ja Minna Sten saivat piiskattua joukkueensa hereille. Piristyminen tapahtui kuitenkin suomalaisittain liian myöhään ja Unkari jyräsi 72-55 (45-31) - voittoon.

Sunnuntain ottelun ratkaisu kulminoitui levypallopeliin. Unkari repi irtopallot 53-33 tuhoten tehokkaasti Suomen korinaluspelin sekä mahdollisuuden nopeisiin vastahyökkäyksiin.

- Kyse ei ole siitä, että Unkari olisi ratkaisevasti meitä isompi tai fyysisempi joukkue, mutta he tulivat matsiin ihan eri asenteella kuin me, linjasi Suomen apuvalmentaja Jussi Laakso.

- Pitkät pelaajat Tijana Krivacevic (18/12) ja Dóra Horti (10/13/2 blokkia) hakivat levypallot järjestäen parempaan haltuun, kun me arkailimme ottaa kontaktia. Omassa päässämme Unkari haki 20 hyökkäyslevypalloa meidän 21 puolustuslevypalloamme vastaan.

Unkari johti ottelua parhaimmillaan numeroissa 57-33 kolmannen jakson puolivälin tienoilla. Jakson lopulla Suomi hivuttautui kuitenkin yllättäen peliin mukaan. Minna Sten (8/5) alkoi vastata unkarilaisten kovuuteen lähietäisyyksiltä ja Henna Salomaa (4/2) sekä loistavan ottelun pelannut Anni Mäkitalo (7/1/5 riistoa) pakottivat unkarilaistakapelaajat pallonmenetyksiin kaventaen eron kahdesti 11 pisteeseen, 59-48 ja 64-53.

Suomi sai rakennettua kirivaiheen päätteeksi jatkuvasti hyviä korintekopaikkoja hätäännyttäen Unkarin, mutta suomalaisheitot osuivat poikkeuksetta korirautoihin. Suomi sai ottelun viimeisen kuuden minuutin aikana koriin enää kaksi vapaaheittoa.

- Huono viimeistely on ollut meidän ongelmamme koko kesän. Järjestämme heittäjillemme hyviä, puolivapaita vetopaikkoja, mutta pallo ei pompi sisään millään. En osaa sanoa, mistä se johtuu, Laakso huokaisi.

Suomen aloitusviisikko heitti pelitilanneheitoistaan sisään 25,6% (11/43).

Unkari valmistautuneempi

Laakso ei sensuroinut sanojaan luonnehtiessaan joukkueensa ensimmäisen 25 minuutin suoritusta.

- Olimme todella löysiä. Meiltä puuttui kokonaan tahto hakea levypalloja ja vastata iskuihin. Peli oli menossa huonoon suuntaan, kunnes saimme vaihtopenkiltä kentälle pelaajia, joita mustelmien hakeminen kiinnosti.

Minna Stenin, Henna Salomaan ja Anni Mäkitalon saavuttua kentälle Suomi vei kolmannen jakson jälkipuoliskon 15-2. Laakson erityiskehut keräsi vasta 18-vuotias Mäkitalo, jonka viisi pallonriistoa ja rohkeat korilleajot saivat unkarilaispuolustuksen hätääntymään.

Samalla Laakso huomautti Unkarin valmennusjohdon tehneen tarkan scoutin suomalaispelaajien vahvuuksista.

- Unkari oli selvästi valmistautunut pelitapaamme ja otti vahvuutemme pois. Etenkin Taru Tuukkanen (4/7/3 blokkia) otettiin todella kovaa kiinni. Taru sai jo ensimmäisellä jaksolla pari hurjan näköistä iskua, eikä Tiina Sten (9/2) selvinnyt yhtään sen helpommalla.

Hereillä alusta asti

Suomi tipahti kahden tappion myötä EM-karsintalohkonsa hännille. Suomelle avautuu seuraava mahdollisuus voittotilinsä avaamiseen ensi viikon keskiviikkona Espoon Barona Areenalla Montenegroa vastaan.

- Toivon, että päävalmentaja (Tommi Koskisen) puhe matsin jälkeen herättää pelaajat siihen, että meidän täytyy aloittaa taistelu ensimmäisestä peliminuutista. Jos odotamme siihen asti, että vastustaja on 20 pinnan karkumatkalla, pelaamme itsemme aika huonoon asemaan, puntaroi Laakso.

- Tammikuussa 2009 hävisimme kaksi ensimmäistä otteluamme EM-putoamiskarsinnassa, mutta päätimme karsinnat kuuteen perättäisvoittoon. Sama tahti käy meille tälläkin kertaa, mutta jokaisen voiton eteen on nähtävä vaivaa. Se on hyvä alku, jos pelaamme Montenegroa vastaan koko matsin samalla intensiteetillä kuin tänään viimeiset 15 minuuttia.

Lohkon myöhäisottelussa Montenegro kohtaa kotonaan Bulgarian. Montenegro avasi karsinnat 76-65-kotivoitolla Unkarista.

Unkari - Suomi 72-55 (25-17, 45-31, 59-48), naisten EM-karsintaa, Szolnok (Unkari) 8.8.2010

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle