U21: Suomi taisteli tasapelin

Suomen alle 21-vuotiatten maajoukkue venyi komeaan 1-1 (1-1) -tasapeliin Espanjaa vastaan keskiviikkona Kotkassa pelatussa EM-karsintaottelussa.

Nopea johtomaali

Suomi siirtyi ottelussa johtoon jo kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Jonne Hjelm löysi pistosyötöllä Joni Kaukon, joka sijoitti pallon tarkasti vasempaan alakulmaan.

Espanjalla oli paikka tasoitukseen vain pari minuuttia myöhemmin. Fran Merida puski terävästi, mutta Lukas Hradecky torjui puskun erinomaisesti.

Espanja haki herkeämättä tasoitusta. Parejo antoi 13. minuutilla vapaapotkun ja suomalaisten onneksi Botian pusku meni yläriman kautta yli.

Suomi sai tuon tilanteen jälkeen rivinsä taas koottua ja peli hieman rauhoittui.

Puolen tunnin kohdalla Sebastian Mannström oli päästä maalipaikkaan sivurajaheiton jälkeen, mutta Espanjan maalivahti De Gea ehti viime tipassa väliin.

Seuraavasta hyökkäyksestä Suomen puolustus joutui kaatamaan Bojanin. Barcelonan kärkimies ei tilanteesta erehtynyt vaan toi vieraat tasoihin.

Espanjan erikoistilanteet olivat vaarallisia. Pelin 36. minuutilla Botia oli jälleen maalipaikassa sivuvaparin jälkeen, mutta ”pikkuhuuhkajien” onneksi Sporting Gijonin puolustaja nosti pallon läheltä yli maalin.

Bojan tarjoili 39. minuutilla Jeffrenin laidalta läpiajoon, mutta pienestä kulmasta veto suuntautui päin hyvin sijoittunutta Hradeckya.

Vielä ennen taukoa Espanjan Canella pääsi kokeilemaan 20 metristä, mutta laukaus suuntautui vasemmalta ohi.

Toinen puoliaika alkoi Espanjan hallinnalla. Jeffrenillä oli sauma viedä Espanja johtoon, mutta sijoitus meni vasemmalta ohi. 53. minuutilla Javi Martinez ampui terävästi kohti alakulmaa, mutta Hradecky venytti pallon eteen.

Vähitellen myös Suomi löysi hetken kadoksissa olleen pelirohkeutensa, mutta kontrolli oli yhä vierailla. Riku Riski ja Teemu Pukki pääsivät nopeaan hyökkäykseen 65. minuutilla. Mannström oli täysin vapaana oikealla. Hyökkäys tyrehtyi Pukin pieneen aikailuun ja vetoon yli maalin.

Viisi minuuttia tästä ja Espanjan toinen maali oli lähellä. Vaihtomies Ander Herreran jatko sujahti niukasti yli Suomen maalin. 73. minuutilla Suomi pelastui Canellan puskun jäätyä vaisuksi. Javi Martinez haki oikealleen tilaa 77. minuutilla, ohi viuhui.

Hradeckyn taitoja tarvittiin puolen minuutin välein 80. minuutin kohdalla. Ensin oikea-aikainen ulostulo Adrian Lópezin uhitteluun ja sitten Javi Martinezin kaukolaukauksen torjunta.

Pari minuuttia ennen loppua Espanja sai vielä kovan hässäkän Suomen maalille, mutta isännät kestivät.

Aivan lopussa Kaukolla oli vielä paikka toiseen maaliin, mutta ohi meni.

Yleisöä Arto Tolsa areenalla oli komeasti 3297 henkeä.