Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisten heittovaikeudet jatkuivat Bulgariaa vastaan

 
Naisten heittovaikeudet jatkuivat Bulgariaa vastaan

Kolmella perättäistappiolla EM-karsintaurakkansa aloittanut Suomen naisten maajoukkue aloitti lauantaina pirteästi Bulgariaa vastaan, mutta kipsautui ottelun edetessä hyökkäyspelissään ja hävisi runsain loppulukemin 65-88 (33-47).

Suomi oli lauantaina selvästi terävämmällä pelituulella kuin keskiviikkoisessa pohjakosketuksessaan Montenegroa vastaan. Ottelu eteni Bulgarian hienoisessa johtoasemassa runsaan 15 minuutin ajan, kunnes kotijoukkue pääsi kasvattamaan johtolukemansa 14 pisteeseen puoliajalle lähdettäessä.

Ottelun ratkaisu tapahtui kolmannella jaksolla. Suomi onnistui luomaan pelinrakentelullaan vapaita heittopaikkoja bulgarialaispuolustuksen siimekseen, mutta koko kesän joukkuetta vaivannut heittokipsi iski jälleen. Bulgaria vei päätösjakson ensimmäiset minuutit 13-3 tiputtaen Suomen lopullisesti kyydistä.

- Jos Montenegro-peliin vertaa, meillä ei ole mitään syytä pistää päätä puskaan. Tänään meillä oli taistelutahtoa ja yritystä, mutta valitettavasti nämä kaksi asiaa yhdessä eivät riitä voittoon kansainvälisissä peleissä, totesi Suomen apuvalmentaja Jussi Laakso.

Suomelle tappio oli neljäs perättäinen. Aiemmin Suomelta ovat nipistäneet pisteet Turkki (60-74), Unkari (55-72) ja Montenegro (55-94).

- Suurin ero Suomen ja lohkon muiden joukkueiden välillä löytyy korintekovarmuudessa. Jos mikä tahansa vastustajistamme saa vapaan heittopaikan, he pistävät pallon koriin. Jos olisimme kolmannella jaksolla pistäneet kolmosemme sisään edes samalla prosentilla kuin vastustaja, ero olisi ollut viisi pistettä 17 pisteen sijaan, Laakso jatkoi.

Ylivarovaista hyökkäyspeliä

Ottelun avausjaksolla Suomi näytti määrätietoiselta joukkueelta, jonka kenttätyöskentely oli samalla tasolla kuin karsintojen avauspelissä Turkkia vastaan. Puolustuspäässä suomalaiset raatoivat polvet mustelmilla, mutta Bulgaria iski amerikkalaistähtensä Donneka Hodgesin (20/3) johdolla kovia heittoja sisään läpi ottelun.

Vaikka suomalaishyökkäys alkoi kipsautua jo toisesta jaksosta alkaen, sinivalkoisten puolustus pysyi tiukkana ja yritteliäänä 30 minuuttia. Kaukoheittojen lisäksi Bulgaria repi eronsa toisen ja neljännen jakson pallonmenetyssumista, joista joukkue pääsi nautiskelemaan vapaita nostoja.

- Pelin avaus oli näiden EM-kinkereiden paras. Pallonmenetykset eivät johtuneet siitä, ettemmekö olisi olleet hereillä, vaan Bulgarian erinomaisesta joukkuepuolustuksesta, Laakso luonnehti.

- Emme voi tietenkään sanoa onnistuneemme puolustuksessa, kun vastustaja teki 88 pistettä, mutta kukaan ei heittänyt hanskoja tiskiin.

Hyökkäyspäässä Suomi oli yritteliäällä tuulella ja jaksoi Taru Tuukkasen (12/8), Tiina Stenin (11/2) ja Minna Stenin (8/7) johdolla hakea ratkaisuja lähietäisyyksiltä tasaisesti kolmen jakson ajan. Epäonnistunut kaukoheittopeli tartutti kuitenkin ottelun loppua kohden epävarmuuden tunteen koko pelaajistoon.

- Meillä on paha taipumus ottaa vähän taka-askelia. Tänään menimme muutaman kerran korille todella kovaa, mutta jos heitto menee ohi tai vastustaja blokkaa heiton naamaan, seuraava ratkaisu muuttuu ylivarovaiseksi, Laakso kuvaili.

- Näissä matseissa ylivarovaisuuteen ei ole varaa. Joka kerta, kun aloimme epäröidä, hyökkäyksestämme tuli ennalta-arvattavaa, ja Bulgaria pääsi rokottamaan nopealla.

Kisahaaveet kariutuivat

Suomi joutui sanomaan tappionsa myötä hyvästit suoralle EM-kisapaikalle. Joukkueella on teoreettinen mahdollisuus nousta vielä lohkonsa kahden parhaan joukkoon, mutta se vaatii nappisuorituksen lisäksi kosolti onnea.

- Teoreettisesti voimme nousta vielä suoraan kisoihin hakemalla neljä perättäistä murskavoittoa, mutta suora kisapaikka vaatisi lisäksi melkoista ristiinpelaamista lohkossa, Laakso laskeskeli.

Viiden karsintapäivän jälkeen kaikki joukkueet ovat kohdanneet toisensa kerran. Tappiottomat Turkki ja Montenegro pelaavat myöhään illalla lohkon kärkipaikasta vanavedessään Bulgaria (kaksi voittoa) ja Unkari (yksi voitto).

Karsinnat jatkuvat Suomen osalta perjantaina 20.8. vieraskentällä Turkkia vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan Vantaan Energia Areenalla maanantaina 23.8., jolloin vastaan asettuu Unkari.

- Seuraava tähtäimemme on avata voittotilimme mahdollisimman nopeasti. Neljä peliä on pelaamatta ja jokainen niistä on mahdollisuus pedata parempaa paikkaa ensi kesän EM-jatkokarsintoihin, päätti Laakso.

Bulgaria - Suomi 88-65 (26-20, 47-33, 69-52), naisten maaottelu, EM-karsintaa, Rouse (Bulgaria) 14.8.2010

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle