Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisten maajoukkue kohtaa perjantaina vieraskentällä Turkin

 
Naisten maajoukkue kohtaa perjantaina vieraskentällä Turkin

Naisten koripallomaajoukkueen urakka EM-karsinnoissa jatkuu perjantaina, kun joukkue kohtaa karsintalohkonsa kakkossijalla majailevan Turkin Istanbulissa. Suomi hakee karsinnoista yhä ensimmäistä voittoaan.

Karsintojen avausottelussa Vantaan Energia Areenalla 5. elokuuta Suomi pystyi antamaan Turkille tiukan vastuksen, vaikka hävisikin ottelun Turkin päätösjakson vahvojen esitysten jälkeen 60-74 (35-37).

Vaikka ennakkoasetelmien mukaan Turkki on vahva suosikki perjantain otteluun, Suomen apuvalmentaja Jussi Laakson mukaan Suomella on täydet mahdollisuudet yllättää isäntäjoukkue.

- Ensimmäinen pelimme Turkkia vastaan oli meiltä hyvää koripalloa. Jos pystymme samanlaiseen suoritukseen yhdistettynä paremmalla screenien puolustuksella, meillä on realistiset saumat, arvioi Laakso.

- Toinen tärkeä asia on se, että tarvitsemme ehjän 40-minuuttisen. Aloitusviisikon on oltava hereillä alusta alkaen, ja penkkipelaajien on hypättävä heti ottelun tempoon. Tällaisissa otteluissa parinkin minuutin nukahdus saattaa ratkaista ottelun, kuten olemme jo ehtineet huomata.

Suomen joukkueessa on jyllännyt Turkin matkan aikana vatsatauti, joka on selättänyt toistaiseksi kolme pelaajaa.

- Treeneissä oli tänään yhdeksän pelaajaa, ja vielä vähintään yhtä toivotaan huomisen matsin kokoonpanoon, Laakso kertoo.

Suomi pelasi edellisen EM-karsintaottelunsa viime viikon lauantaina, joka päättyi 64-88 (33-47)-vierastappioon Bulgariassa. Turkki puolestaan on voittanut viidestä karsintaottelustaan neljä - joukkue kärsi toistaiseksi ainoan tappionsa viime sunnuntaina vieraskentällä Montenegroa vastaan.

Turkki-Suomi pelataan Istanbulissa perjantaina 20. elokuuta klo 18:00 alkaen.

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle