Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kokoonpanoon palaava Rannikko: ”Puolustus kuntoon ja heitot sisään”

 
Kokoonpanoon palaava Rannikko: ”Puolustus kuntoon ja heitot sisään”

Suomen koripallomaajoukkue aloittaa EM-karsintojen toisen puoliskon vaikeimmalla mahdollisella pelillä, kun Suomi saa vieraskentällä vastaansa myöhään perjantai-iltana lohkokärki Montenegron. Viime viikon Israel-ottelussa pohkeensa loukannut tähtitakamies Teemu Rannikko palaa ottelussa Suomen pelaavaan kokoonpanoon.

Rannikko teki Suomen kahdessa ensimmäisessä EM-karsintataistossa 20 ja 27 pistettä. Kolmannessa mittelössä Israelia vastaan 189-senttinen pelintekijä joutui jättämään leikin kesken pohjevamman vuoksi.

- Olen tällä viikolla pystynyt harjoittelemaan nousujohteisesti siten, että tiistaina mentiin jo täydellä vauhdilla. Jalka tuntuu ihan hyvältä. Kunhan saan vanhat jalat taas liikkeelle, niin eiköhän pohje tule siinä mukana, virnistää pitkän matkan Montenegroon torstaina maajoukkueen kanssa taittanut Rannikko.

Kesken jääneen Israel-ottelun lisäksi Rannikko ei lihasvammansa vuoksi joutunut lopulta jättämään väliin kuin viime lauantain Latvia-pelin.

- Fysioterapeuttimme (Seppo Pehkonen) ja lääkärimme (Aleksi Kallioniemi) ovat tehneet taas hyvää työtä, Rannikko kiittelee.

Rannikon paluun myötä Suomi saa Montenegrossa jalkeille samaisen kokoonpanon, jolla susi-paidat löivät Israelin jännitysnäytelmän päätteeksi viime keskiviikkona Espoon Barona Areenalla tuloksella 84-83.

Sivussa pysyvät kuitenkin jalan rasitusmurtumastaan toipuva Petteri Koponen, pohjevaivainen Hanno Möttölä sekä polven tähystysoperaatioon EM-karsintaurakkansa päättänyt Samuel Haanpää.

Pekovic uudelleen aisoihin

Suomi avasi kiivastahtisen EM-karsinnan kaksi viikkoa sitten Montenegroa vastaan 60-74-kotitappiolla. Montenegro antoi näytteen materiaalinsa laajuudesta, kun sen 12 pelaajaa teki pisteitä.

- Siinä pelissä emme saaneet heittoja ollenkaan sisään. Meidän pitää saada palloa paremmin liikkeelle ja pistää heitot sisään, Rannikko linjaa.

EM-karsinta-avauksessa Suomi heitti pelitilanneheittonsa vaatimattomalla 27,6 prosentin sihdillä (16/58) ja menetti pallon Montenegrolle 17 kertaa.

- Pallosta on myös pidettävä parempaa huolta, sillä samanlaisiin menetysmääriin ei missään nimessä ole varaa. Vastassa on iso ja fyysinen joukkue, joten myös levypallopeli on avainasemassa, jatkaa Rannikko.

Temppu, jonka Suomi haluaa edellisestä kohtaamisesta toistaa, on Montenegron tähtisentterin Nikola Pekovicin pysäyttäminen. EM-karsinnoissa 19,8 pistettä ottelua kohden saalistanut, NBA-kentille ensi kaudeksi siirtyvä Pekovic jäi Suomea vastaan yhdeksään pisteeseen.

- Hyvästä puolustuksesta kaikki lähtee nytkin. Urakka on tietenkin kovempi kuin kaksi viikkoa sitten Vantaalla, kun nyt pelataan vieraissa. Hyvillä fiiliksillä lähdetään kuitenkin hakemaan isoa kalaa verkkoihin, Rannikko päättää.

Montenegro on ”kuolemanlohkoksi” nimetyssä karsintaryhmässä voittanut viidestä ottelustaan neljä. Se ei ole historiansa aikana hävinnyt kuitenkaan kotikentällään vielä yhtään EM-karsintaottelua. Käynnissä olevan karsinnan ainoa tappio tuli Israelissa. Vuosina 2008 ja 2009 Montenegro voitti kaikki kymmenen B-divisioonan EM-karsintapeliään huimalla 22,6 pisteen marginaalilla.

Suomen maajoukkuetta odottaa perjantaina Barissa loppuunmyyty Topolica Areena, joka vetää lehtereilleen 3500 mylvivää katsojaa. Ottelu käynnistyy klo 22 Suomen aikaa.

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle