Kiinalaiset voittoon Ahvenanmaalla

Naisten palkintopallille Maarianhaminassa itsensä pelasivat Kiina, ja kaksi joukkuetta Brasiliasta.

Naisten pronssiottelussa olivat vastakkain kaksi brasilialaisjoukkuetta, Antonelli/Talita ja Vivian/Lima. Maria ja Talita ottivat heti ensimmäisen erän alussa johdon Talitan torjunnoilla. Loppuerä jatkui tasaisesti onnistuneilla vastaanotto-hyökkäyksillä. Alkuerän kaulan myötä Antonelli/Talita vei erän lopulta 21-18.

Toinen erä eteni alussa tasaisesti piste kerrallaan, kunnes Talita taas torjui joukkueelleen pari pistettä.Loppuerässä ei Vivian ja Lima enään päässet mukaan peliin. Marian hyvillä syötöillä ja puolustuksilla Antonelli/Talita vei lopulta toisen erän selvästi 21-12 ja sitä myöden pronssiset mitalit.

Loppuottelun alkaessa alkoi Maarianhaminassa sataa. Kiinan Xue/Zhang Xi hallitsivat märän pallon paremmin ja veivät loppuottelussa voiton Brasilian Larissa/Julianasta.

Ensimmäisessä erässä Larissa Franca ja Juliana de Felisberta Da Silva hallitsivat palloa kiinalaisia paremmin. Julianan torjunnoilla ja upeilla hyökkäyksillä brassit ottivat erävoiton 21-16.

Toisessa erässä nuoret kiinalaiset, Chen Xue ja Xi Zhang, piristyivät erityisesti hyökkäys- ja syöttöpelissä. Turnauksen ykkösiksi sijoitetut brasilialaiset olivat jopa hätää kärsimässä, kun hyökkäykset ajautuivat rajojen ulkopuolelle ja vastaanotto ei noussut. Kiinan joukkue veikin erän nimiinsö selvin lukemin 21-12.

Ottelun kolmas erä oli tiukkaa taistelua alussa. Xue/Zhang ottivat kuitenkin johdon 13-9 hienolla puolustuspelillä. Larissa ja Juliana saivat vielä pallon pois ja nousivat upeasti 14-12-tilanteeseen, jonka jälkeen pitkän pallon päätteeksi kiinalaiset hyökkäsivät vastustamattomasti. Näin kiinalaiset veivät toisen kerran kauden 2010 aikana kultamitalit World Tour-osakilpailussa.

Larissa ja Julianan 40 ottelun voittoputki katkesi tappioon Ahvenanmaalla. Voittoputki on siis kestänyt 5 turnausta ja on kaikkien aikojen kolmanneksi pisin. Samalla katkesi myös brassien Paf Open-voittoputki, he nimittäin voittivat myös vuosina 2007 ja 2010. Kiinalaiset olivat vuonna 2007 kolmansia, vuonna 2009 he eivät osallistuneet.